PDA

Zobacz pełną wersję : Mój gek :-P slepota

Reptail
28-10-2013, 13:35
Hmm wiec jak to nazwac mój gekon lamparci odmiany albino ma chyba problem ze wzrokiem mam jeszcze 3 inne małę geki i wszystkie ładnie jedza z pensety. Wiec zauwazyłem ze on jak widzi pokarm to zawsze krzywo celuje by go dorwać kiedy go niedorwie patrzy sie w ruzne strony szukajac go kiedy podkładam mu jeszcze raz pokarm pod nos oglada sie dalej i niewie gdzie to jest wkońcu jakims cudem zatakuje i trafi na pokarm. Hmm zastanawiam sie czy to moze być groźne z tym jego zrokiem chciał bym dodać ze gekuś niema też jednego ucha :P porostu gekus albinus kalekus :-) slepy i głuchy :-) czy to coś z wada wzroku może przerodzić sie na cos groźnego ?

Raffee
28-10-2013, 16:23
To czy gek widzi mozesz sprawdzic standartowa metoda swiecenia w oczy latarka przy zgaszonym oswietleniu w dzien, jezeli nie bedzie zadnej reakcji to trza by sie wybrac do weta zeby to obadal. Karmienie z pencety nie jest najlepszym pomyslem wkoncu gekon to drapieznik i swoja zdobycz powinien sam upolowac a nie podawac mu pod pysk. Jak to nie ma ucha???

dkk15
28-10-2013, 19:09
moglbys pokazac fotke tego geka moze ty niemasz geka jak ten niby gek ma uszy albo jednego niema

TRiP
29-10-2013, 04:43
ma geków 8+2 moje :P
ale mnie też zastanawia o ci chodzi z tym uchem <lol>

Silent
29-10-2013, 10:58
Przeciez one maja uszy wklesle.... Zalepiles mu to plastelina czy jak ? (lol)

Reptail
29-10-2013, 12:42
gekuś niema jednego ucha podobno to czeste u albinosów. No i spruguje to Raffee zaproponował bo niepodoba mi sie ze takie soś ma ale no porostu widze że ma jakas wade pokarm jest po prawej stronie a on patrzy sie troche na prawo i w góre i kurcze atakuje powietrze a karme je specjalnie z pesety zeby kazdy dostawał taka sama ilość jedzenia niechce żeby było tak że gek 1 zje wiecej niż inne i inne benda głodne wiec wiem co robie.

Reptail
29-10-2013, 12:58
Silent teksty tepu sa obraźliwe jak chcerz coś wiedziec na temat wady genetyczne czestej u albinosów pogadaj z Firia bo uraziłeś mnie tym tekstem jestem powaznym terrarysta a nie jakims 12 latkiem :/ wiec sory a i jeszcze jedno poczytaj troche na temat tej wady w tedy może bedziesz umiał sie zachamować na nastepny raz i niewalic tak obraźliwego komentarza :/

Raffee
29-10-2013, 13:11
Co do karmienia z pensety to jak mialem 3 geki w jednym terra karmilem je normalnie i kiedy jeden sie najadl to drugi dostal swoja porcje i trzeci tez lapal sie na swoje.

sqqter
29-10-2013, 14:48
Eno chola (hola???) Ja mam 12 lat a ty wyzywasz kogoś od 12 lat. To ja poczułem sie urażony :P:P:P

filip_gd
31-10-2013, 15:02
Ja karmie co 2dni daje im dużooo świerszczy - jeden nie jest w stanie zjes wszystkich to sie inne najedzą. Chyba że twóje to są takie że żra do oporu to inna sprawa.
pozdr

Silent
01-11-2013, 12:14
Ok przyznaje, ze troche przesadzilem. Nastepnym razem sie poprawie.

Nie chce byc bezczelny, ani wytykac nikomu ,,literowek,, ale ty moglbys od czasu do czasu zagladnac do slownika bo ,,chcerz,, to jest ewidetny blad...

pepre
03-11-2013, 04:02
a karmisz go w dzien czy jak ejst ciemno? (skoro karmisz z pęsety to chyba jednak nie ejst ciemno)

a gekony są zwierzaczkami nocnymi, wiec zapewne jak mu wrzucisz swierszcza do terrarium, ale w nocy, jak bedzie ciemno, to bedzie mial duzo wiekszą skuteczność w polowaniu, niz jedzenie z pęsety.

albinosy są duzo abrdziej wrażliwe na swiatło niż inne odmiany

42d3e78f26a4b20d412==