Zobacz pełną wersję : no więc tak...
cześc mam zamiar kupić lamparta ale narazie przyządzam terra i mam kilka pytan .....
jakie podłoże najlepsze ??
czy tak zwane chipsy kokosowe wydzielają jakis zapach?
jakie rośliny będą sie nadawały do terra z tym gekiem ??
czy coś (żywego) nie licząć pokarmu bedzie mogło byc w tym terra ??
Grażynka
27-08-2013, 14:30
>czy tak zwane chipsy kokosowe wydzielają jakis zapach?
nie nie wydzielaja zadnego zapachu, dobra tez jest włókno kokosowe
>jakie rośliny będą sie nadawały do terra z tym gekiem ??
nalepsze beda sztuczne rośliny
>czy coś (żywego) nie licząć pokarmu bedzie mogło byc w tym terra ??
nie bardzo rozumiem pytanie o co żywego ci chodzi ;]
>czy coś (żywego) nie licząć pokarmu bedzie mogło byc w tym terra ??
nie jestem pewien czy dokładnie to masz na myśli... w terra z lampartami mogą żyć szyszkowce i gekony gruboogonowe
GREJFRUT
28-08-2013, 00:38
W terrarium z lampartami niemoże żyć nic oprucz pokarmu nierób cyrku z terrarium!Kup sobie parge gekonów lamparcich i już chcesz inny gatunek zrób inne terra!To wcale ciekawie niewyglada jak szyszkowic z lampartem śpią razem!
Co do podłoża napewno chips kokosowy!Torf odpada po wyschnięciu jest strasznie lekki i się pyti nie polecam!
jeśli patrzeć od strony wizualnej to nie mogą żyć razem. jeśli jednak spojżeć od strony praktycznej to jest taka możliwość... sam przez pewien czas miałem szyszkowca u sowjego geka i nie zwracały na siebie żadnej uwagi więc nie rozumiem czemu nie mógłby tak zrobić
On się pytał czy może, odpowiedz brzmi TAK możesz. Więc nie wiem po co wściubiacie swoje subiektywne oceny wizualnej strony takiego przedsięwzięcia.
Wiesz to odpowiadsz, nie wiesz to nie odpowiadsz. I do widzenia.
GREJFRUT
02-09-2013, 10:06
Korexon aby zaoszczędzić stresu zwierzakowi powinno się unikać takiego łączenia!A to czy wiem lub nie to nie tobie oceniać i raczej zastanawiał bym sie nad twoją wiedzą o eublepharis macularius