PDA

Zobacz pełną wersję : Łączenie lampartow.

Sm0k3D
01-08-2013, 14:05
Mam problem,boje sie polaczyc moje gekony, malego samczyka z wielka samica, naraszie zyja w jednym terra ale samczyk jest w malym przezroczystym pojemniczku, dzis sprobowalem je puscic razem po terra wolno,a el obserwowalem, i wyjolem samczyka po tym jak zobaczylem ze samica macha ogonem i wpatruje sie w neigo jak w pozywienie... niewiem jakie sa ich dlugosci ale na oko widac ze samica by bez problemu zmiazdzyla czaszke smaczyka, czy to ze wpatrywala sie w neigo ja w pozywienie to jest normalne czy inaczej to troche wyglada??

Raffee
01-08-2013, 14:59
Dziwnie anajomy temat. Samca lepiej trzymaj w osobnym pojemniku do puki nie bedzie wystarczajaco duzy zeby samica nie mogla go zniszczyc. Ja mialem podobna sytuacje choc samczyk byl polowe mniejszy niz samica to niestety nie udalo mi sie go jush wyciagnac z terra :(((

saya
02-08-2013, 09:08
samczyk jest za maly mysle. powinny byc mniej wiecej tej samej wielkosci
i postury. (sprawne fizycznie) :P

Tom2szek
12-08-2013, 11:19
ja wlasnie dzisiaj mam taki sam problem . . . tylko ze ja kupilem sobie droga samice . . . obie są duze :) jak wlozylem nowa samiczke do terrarium z moją starą samiczką to ona zaczela machac ogonem i nagle sie zucila :o jak na pokarm . . . przestraszylem sie i szybko zabralem nowa samiczke :) poczekalem chwilke i znowu ja wlozylem :) a moja stara samiczka dalej tosamo tylko ze teraz coraz bardziej zawziecie sie na nia uparła :( szybko wyciagnołem obie :) i wlozylem do nowego terrarium :) takiego co moja stara samiczka ani nowa nieznają :) wiec je wlozylem obie:) i teraz sobie łażą obie po nowym terrarium i zwiedzają :) moją starsza samiczka spokojnie juz sobie przechodzi obok nowej i zwiedzają obie :)
hmmm . . . tak sie zastanawiam . . . moja starsza gekonica poprostu po wlozeniu nowej samiczki zareagowala jak na pokarm :) poniewaz zna swoje terytorium :) a jak nagle zmienilo sie otoczenie to juz niewie gdzie jest i z kim :) zaczyna poznawac od poczatku :)

To co napisalem :) to jest moje zdanie dlaczego juz sie nie gryza :) wywnioskowalem to z obserwacji :) i odkad je przelozylem w nowe miejsce juz sie nawet nie gryzą.

P.S. obie sa takiejsamej wielkosci :) ok. 24-25cm

42d3e78f26a4b20d412==