Zobacz pełną wersję : zywienie geka
jestem poczatkujacym terrarystą i mam pytanko : czy mozna przekarmic gekona swierszczami i konikami polnymi
Jasne ale pamiętaj o witaminkach.
z tego co wiem to nie, gekony lamparcie mają umiar w jedzeniu.
gekon13 masz racje nie da sie przejesc gekona (przynajmniej lamparta) z reszta gekow nie wiem jak jest. gekon jak bedzie najedzony to nie bedzie dalej jadl. pozdro
są wyjątki od regóły, więc nie zapędzajcie sie tak w tych waszych teoriach... Najlepiej samemu kontrolować ilość podawanego pokarmu, a nie polegać na gekonie.
Przekarmic sie nie da. Nadmiar pozywienia "idzie w ogon". Gekon potrafi sobie robic głodowki. Da sie jednak UTUCZYC gekona, wiec karm go rozwaznie.
mam pytanko co mam robić kiedy gekon widzę że chce coś zjeść bo lize to i wącha ale po czasie rezygnuje boję sie że poprostu jest z nim coś nie tak prosze o radę
ja tak mialem jak podawalem mu pewne witaminki juz nie pamietam jak sie nazywaly. ale jak wie ze ma zjesc swierszcza z wapnem to masakra. moze czyms posypujesz co gekowi nie pasuje sprawdz to pozdro
arni a jak długo nie je ?? może poprostu nie ma ochoty ?
dzieki za wszystkie rady ... pozdrowienia
1) nie wszystkie gekony mają umiar w jedzeniu, a to co pójdzie w ogon to ok, ale jak juz pójdzie za dużo to moze być niedobrze, także z tym karmieniem to trzeba mimo wszystko ostrożnie
2)ten gekon co liże a nie je- myślę ze może był karmiony czymś innym i jeszcze nie zna tego pokarmu-dlatego tak sie nie interesuje.Albo mu coś nie smakuje
nie wiesz on je ale nie wszystko wogóle to coś tam zje zawsze
ale według mnie to on je za mało jak na gekona który rosnie i rozwija sie pozdrawiam
moze mi ktoś odpowiedzieć jak się odczytuje odpowiedzi które ktoś przysłał na moje pytanie bo jestem od niedawna tutaj zalogowany i jeszcze nie bardzo czaję jak tu się obchodzi pozdraiwam
MuDvAyne
09-07-2013, 09:13
naciskasz na rozgalezienia
MuDvAyne
09-07-2013, 15:41
cos sie pomieszalo napisalem w poscie " nacisnij na rozgalezienie" a to zamisat na dol dodalo sie pzred twoje pytanie : | naciska na np tutaj masz " Re: zywienie geka " po lewo
a co? masz taki zamiar? :P