Zobacz pełną wersję : Konik Polny
Mozna Karmic Geka Konikami Polnymi??? Takimi Zlapanymi Na Podworku??? Czy Moze Mu To Zaszkodzic???
KONIKI polne jak najbardziej , tylko zlapane w miejscu oddalonym od ulic i spalin.
i daleko od pryskanych pól
A taki koniki z natury maja duzo wiecej witramin i sa duzo zdrowsze dla geka bo przecierz naturalne a nie jakies hodowlane !!
Niestety, niosą tez niebezpieczenstwo związane z pasozytami.
maja_bzzz
24-03-2013, 04:52
to jak to jest z tymi konikami dawać czy nie??niby są zdrowe ale jednak jest ryzyko związane z pasożytami
Dawac ale trzeba najpierw obejrzec konika czy nie ma pasozytow i bedzie ok
To nic nei da. Tu chodzi o wewnetrzne pasozyty, chociaz sprawdizc czy nie ma roztoczy nie zaszkodzi.
misiekrzysiek12
26-03-2013, 10:52
mi sie wydaje ze warto dawać przynajmniej czasem takiego konika polnego bo są zdrowsze a pasożyty zatko się zdarzają chyba ze zbierasz je blisko drogi czy czegoś podobnego
Moja geka jedzie na planktonie cale lato, jesien i wiosna swierszcze/drewnojady a w zimie kimie :D
ziomalka_puma
04-04-2013, 10:56
Moj gekonik jak dotąd nigdy nie jadl świerszczy ( bo sie urodzil późną zimą) ale jak ostatnio mu zlapalam kilka to sie bardzo cieszyl i mu smakowaly :D
P.S.: A czy można dawac motylki? Bo cmy daje i mu smakują...
ziomalka_puma
04-04-2013, 10:56
Ech co ja pisze... urodzil sie hehehe
Motylków mu nie dawaj, bo te wloski sa szkodliwe, przynajmniej tak na forum raz bylo ;)
A ćmy juz wpadaja wieczorami?? BO sie zastanawiam czy zasadzke robic??
ziomalka_puma
05-04-2013, 09:10
No dużo ich nie ma ale ja już troche zlapalam...jakieś 12, 13 :D Warto próbować ;]
P.S.: A jaką chcesz zrobić zasadzkę? Bo może ci zabiore pomysl :P jeśli nie masz nic przeciwko...
ZAsadzka w postaci lampki w ciemnym pokoju, otwarty balkon na lampce biala szmata:) Wchodze od spodu biore szmate zamykam tak zeby nie zwialy i tyle:) Pozniej je jeszcze jakos trzeba, przesypac ale dp tego jeszcze nie doszedlem:)Jeszcze nie testowalem ale trzeba bedzie:)