Zobacz pełną wersję : Mączniaki
KUpiłem mojemy gekowi maczniaki ale mam pewien problem w domu jest ciepło i boje sie ze zaminia się w muchy. Mam pytanie czy mam je trzymac w lodówce czy gdzie??
3maj w lodowce ale nie w zamrazalce;]
A coś do jedzenia im wrzucić??
A nie pozdychaja mi ile tak moga siedziec bez żarcia??
gdybys nie byl moim kolega bym cie zbeszczescil... :
Maczniaki nie zamieniaja sie w muchy bo pinki (robaki wedkarskie sie zamieniaja w nie) maczniaki natomiast zamieniaja sie w tak zwane zuczki.
po drugie. Ja je trzymam w warunkach pokjowych i sie rozmnarzaja. w zadnej lodowce. W lodowce trzyma sie inki jesli niechce sie zbey sie przeksztalcily w muchy.
co do jedzenia to przeczytaj artukol w dziale: żywienie
a co do nazwy to rzeczywiscie sie mowi Mącznik młynarek (Tenebrio molitor). Lecz ja po raz pierwszy sie z potkalem z nazwa MACZNIAKI i tak tego uzywam. Ale przeciez wszyscu i tak doskonale sie rozumieja ;)
Nie boj sie, chocbys nie wiem jak sie starał to mączniki nie zamienią sie w muchy :]
maczniki sie zamieniaja w muchy??!!, co to za pierdoly piszesz, pinki sie zamieniaja w muchy
A gekon moze sie żywic samymi mącznikami??
Nie. Mączniki tylko jako urozmaicenie.
HARI aty sprzedajesz świerszczyki??
Nie. Hoduje, tylko dla siebie i ewentualnie dla znajomych jak mam nadwyzki. Nie mam miejsca na manufakture.