Zobacz pełną wersję : Jajka!
Jak przeniesc jajka do inkubatora zeby ich nie uszkodzic i zeby ich nie obracac!
Kto ma jakies fajne wlasne sposoby to niech napisze! (ostatnio slyszalem ze ktos na łyzce przenosi ale nie wiem jak to robi)
Prosze o powazne odpowiedzi! Z gory thx!
spoko ze juz 50 osob ogladalo tego posta i zadna nie chciala sie wpisac dzieki chcialem tylko wiedziec jak to zrobic czy normalnie do reki wziasc czy uzyc czegos??
najlepeij wez je przenies reka, bo jak zrobisz to lyzka to przy wkladaniu ich do inkubatora moga ci spasc z lyzki i sie obrocic, zarodek obumrze i nici beda z jajek, mowilem ci to na gg :]
dr Robert
23-01-2013, 20:05
Miękkim ołówkiem na górnej powierzchni jaja delikatnie rysuje się krzyżyk, aby w przypadku odwrócenia było wiadomo gdzie jest góra. Przenosi się ręką.
dzieki !!!! o to wlasnie mi chodzilo!! :P
Czyli w czasie przenoszenia moze sie jajko lekko obrocic??
dr Robert
24-01-2013, 04:27
Tak, może się lekko obrócić. Szczególnie jak jest takie niedawno złożone to zarodek jeszcze nie jest zorientowany przestrzennie i nawet większe brócenie może nie zaszkodzić. Jak się krzyżyk narysuje to zawsze wiadomo gdzie góra.
dziki za odpowiedz pozdro
Ja tez dziekuje !! pozdrowka :))