Zobacz pełną wersję : otylosc
zwrocila dzis moja uwage samiczka lamparta jest grubiutka w tlowiu czesc brzuszka jest koloru rozowego a ogonek ma chudziutki i teraz niewiem czy to ciaza czy moze niestety zjadla cos i sie zaczopowala :( apetyt jej dopisuje i zdrowie tylko ten chudziutki ogonek :( zaluje ze niemoge zrobic zdjecia...
moze mi ktos wkoncu napisze jak wyglada gekonica w ciazy bo niewiem czy wkladac wilgotny torf :|
niech ktos napisze wkoncu ja tez chcialbym wiedziec!!
A jak ktos moze to niech zalaczy zdjecie!!
Witam!Rozumiem że jerzeli wchodzi w gre ciąża jest też samiec:DPoobserwuj samice tzn jej brzuch czy widać na nim jaśniejsze kuleczki bądź jakieś owalne kształty mniejwięcej 2cm od końca tułowia!Żeczywiście samice w ciąży wyglądają jak gruszki:] moja ma taki sobie ogon nienalerzy do najgrubszych i równiesz sklada już jajka!Podawaj jej dośc sporo wapna!
Pozdrawiam Grejfrut
ona rzeczywiscie jest jak gruszka ale jak sie przyjzalem nic pozatym nie zauwazylem, cos nie ma apetytu teraz wiec niemam jej jak wapna podac :/ i niewiem czy powinienem wstawic jakis wilgotny torf a jak go nie wstawie to gdzie zlozy jajka??
wapno na swierszczach to nie jedyny sposob, wez jedna tabletke calcium pantothenicum rozkrusz ja, kup strzykawke 2 ml, wsyp tam pokruszona tablete dolej wody pomieszaj i podaj gekonowi prosto do pyszczka, ja tak robilem jak moja gekonica przed znoszeniem jaj nie miala apetytu
a co do gekonicy w ciazy to jest bardziej otyla, mniej sie rusza, traci apetyy (jakies 4 dni przed zlozeniem jaj) brzuszek jej sie zaokragla, jak wezmiesz ja do reki i delikatnie dotkniesz brzuszka to wyczujesz jajko, albo wez ja pod lampke i wtedy zobaczysz jajko bez problemu
jest w ciazy na 100% dzieki koksik zauwazylem pod swiatlo zaraz wstawie pojemnik z wilgotnym torfem mam nadzieje ze bedzie wszystko ok ide po strzykawke dam jej wapno kurde boje sie ze cos sie jej stanie