Zobacz pełną wersję : zjadanie włokna kokosowego
kurde przed chwila zauwazylem jak moj gekonek poluje na wlokno kokosowe niewiem czy jest slepy ale wyginal sie obserwowal jak zwykle i rzucil sie na wlokno kokosowe jak otworzylem drzwiczki uciekl i schowal sie w kryjowce zapychajac sie pewnie :( zmartwilem sie czy cos moze mu sie stac? chetnie wymienil bym to wlokno na kostke ale nigdzie w opolu nie moge znalezc a wszedzie w sklepach zoologicznych mowia zeby tylko wlokno miec kurde geko znowu poluje na wlokno :(
Moze nie zauwazyles jakiegos swierszcza. Nic mu nie będize. Dobrym wyjsciem jest połozenie na włokno warstwy jakiegoś kruszywa (żwiru, grysu itp.) Samo włokno pyli, a do tego jest strasznie miękkim podłozem.
swierszcza napewno nie zjadl widzialem jak zlapal w pyszczek samo wlokno kokosowe dalem mu szybko jesc zjadl 3 swierszcze i spi martwi mnie jeszcze jedno od 2 tygodni nic nie pije to normalne?
Jezeli sie martwiesz tym wloknem to mozes zpodniesc np. o 2st temp. i poczekac do wyproznienia.
Mogl podejsc do miseczki i sie napic kiedy spales ;)
może poluje na włókna o sie ryszyło a gekony reaguja na ruch, martwego świerszcza nie zje, prawda musi sie ruszać
wiesz jey z tego co napisałeś twój gekon poprostu chciał jeśc i może już zaczoł sobie wyobrażać że włukno to świerszcz!
powinienłeś puścić pare świerszczy do terra będzie się interesował nimi a nie włuknem ,a co do picia to spryskaj gkona letnią wodą to zliże sobie z pyszczka wode!Ale najprawdopodobnie gekon pił jak niewidziałeś
Nie chce Cie straszyć ale moj malutki gekon tez tak polowal!! widziałem jak raz tak robił pod moja obecnościa było to w 2 dzień jak go miałem potem zaczęły sie problemy nic nie jadł myślałem ze to przez wylinke którą przeszedł dalej nie jadł i padl :((( więc uważaj i sprawdz czy interesuje sie swiersczami jeżeli tak to raczej nic mu nie jest !! wybierze lepiej mniejsze kawałki włókna.
Pozdrawiam
przestraszylem sie bede musial wymienic te wlokno na kostke masakra te geki to kamikadze moze one specjalnie chca popelnic samobojstwo np z nudow bo moj ciagle tylko lezy i mruzy oczy jak sie sciemnia to zlazi w dol i czeka w kacie az mu podam swierszcza zero ochoty do zycia ale wcale mu ie nie dziwie mi sie tez nic nie chce :P
kurde nie zrobil dzisiaj kupy :( i jest grubiutki zjadl wczoraj 3 swierszcze a dzisiaj 2 cholera co ja zrobie jak sie zapcha a tak sie staralem zeby mial jak najlepiej ;(
Jerzeli dzisiaj niezrobi kupy idz do weta lepiej wcześniej niż zapuźno
nie zrobil :( kupilem dzis kostke kokosowa ale pewnie za pozno nie dalemmu dzis swierszczy zeby go nie dopchac smutne to wszystko zamiast miec frajde ciagle sie zamartwiam
dzis rano znalazlem kupke ale jakas dziwna bo obok niej jakas przezroczysta maz wyglądająca jak miód czy ktoś wie co to?
to zwykła kupa, tyle ze swieza.
wczoraj zjadl 3 swierszcze iznowu brak kupki caly czas tylko lezy ale apetyt mu dopisuje czy dawac mu dzis jesc czy nie??
hej to wazne prosze odpowiedzcie mi czy jak ma apetyt a jest podejrzenie zatkania to czy dawac jesc
moim zdaniem już czas przejść się do weta!!Jednak lepiej dmuchać na zimne niż potem masz mieć tak jak ja że 3 tygodnie karmiłem geka na siłę grubiał wszystko wyglądało oki ale i tak zdechl (niebył zatkany)