Zobacz pełną wersję : wylinka??
mam mlodego gekona i od pierwszych dni pociera głową o kamienie. Czy to oznaka zblizajacej sie wylinki?? za jaki czas moze ona nastąpić??
jest osowialy troszke jak zblizam do niego reke to on nie reaguje itp. przestal jesc. :/
może jakieś roztocza go oblazły...
jeżeli w niedługim czasie nie przejdze wylinki to musisz mu zrobic badania czy nie ma jakis roztoczy albo pasozytow, ale bardzo mozliwe zo to znaki zblizajacej sie wylinki
je juz normalnie wydaje mi sie ze to wylinka bo nie pociera sie przez caly czas tylko bardzo zadko jak go widze
Hyoma, czy ty wiesz w ogóle co to jest wylinka? Wiesz jak to rozponać? Bo tak piszesz jak bys nie wiedział. "Ociera sie, to chyba wylinka, nie ociera sie juz po wylince" :|
mam go od 4 dni truks!! wiec caly czas to sa te 4 dni bo wczesniej go nie widzialem!! :/
Czyli wychodzi na to ze nie wiesz co to jest wylinka, najlepiej jak to zobaczysz wejdz na strone jeronimo http://www.gekony.prv.pl i bodajze w galerii nr4 sa zdjecia gekona jeronimo i tam na jednym zdjeciu gekon przechodzi wylinke.
Dla sprostowania jak gekon przechodzi wylinke to robi sie blady, osowialy nie ma apetytu:)
qrde zamiast wymadrzac sie byscie mi pomogli... tam jest kilka tych jeronimo i jakos nie widze zadnego bladego napisz dokladniej ktury jeronimo od góry!!
aha koksik to mój pierwszy gad ale od dawna mam ptaszniki wiec wiem co to wylinka !!
Mój gek chodzi tak jakby roztrzesiony trzesa mu sie lapki co to jest??
http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=20&i=1332&t=1332
tu jest ten gekon ktory przechodzi wylinke
Konrad von Bushe Drożdże
23-08-2012, 14:15
Jak to rzesa mu sie lapki?? Kupiles jakiegos trefnego geka? Nigdy nie slsyzalem zeby sie gekonowi lapki trzesly (?).
nie wiem gdy chodzi srednia predkoscia :) to nic nie widac tylko jak postawi lapke nad np kamieniem to mu sie troszke trzesie lapka. to widac tylo jezeli gek chodzi bardzo powoli. moze tak chodza gekony?!
słuchaj Hyoma...żal mi tego gekona, skoro nie wiesz jak wyglada wylinka u gekona to znaczy że bardzo mało o nim wiesz, radze Ci przeczytać wszystko co jest o tym gatunku w internecie, rózne ksiązki a dopiero później kupować fekona, najlepiej go sprzedaj bo najwyraźniej sie meczy, łapki mu sie trzsą bo:
a)jest zimno w terra ma byc 30C
b)jest zastresowany jak co chwile wkładasz łape do terra i chcesz żeby Ci wszedł jak jakiś chomik czy świnka morska. Prosze nie zadawaj tak banalnych pytań tyl;ko poszukaj inne, stare tematy i POCZYTAJ FAQ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdro
ps. ale żem sie rozpisał :p
Konrad von Bushe Drożdże
24-08-2012, 10:39
Ja bym nie przedawal! Nadrob syzbko zalegloosci poki nie jest za ponoz, sprawdz temerature bo ona jest bardzow azna i edukuj sie:)
dużo info znajdziesz na http://www.lamparcie.kom.pl lol:) jak się nauczysz wszystkiego co tam jest to bedziesz dobrym hodowca:)(zart)
koksik, ale dałeś ciała, po co ten "(żart)" :) teraz wyjdzie na to że po przeczytaniu tego wszystkiego będzie osłem :PPP
ps. zapraszam też na www.zooterrarium.prv.pl tu też znajdziesz przydatne Ci info. i napewnoe bedziesz dobrym hodowcą po przeczytaniu tego :) Możesz tez tam zobaczyć mojego gekony jak i inne zwierzaki bo mamy juz galerie :PPP
Konrad von Bushe Drożdże
24-08-2012, 14:40
A ja sie dolaczam i zapraszam na www.gekonek.prv.pl :D:D
mój teraz przechodzi wylinke, taki fajny biały sie zrobił, mam go 2-3 miesiące i już trzy razy liniał:-)
ja miałem problem z poprzednia wylinką Stefana bo zeszło by wszystko tylko nie skóra z głowy, na drugi dzień sobie dopiero poradził, wczoraj natomiast patrze a on jest cały miały tylko głowe ma ładną, pomyslałem że to może nie być za dobrze może to wina poprzedniej wylinki ale dzisiaj rano patrze i juz po, wszystko poszło gładko :)))
A moja samiczka przeszła już 2 wylinki chyba od 3 tygodni :D
dzisiaj znowu odzywskał kolory:-) ale będzie potrzebna małakąpiel bo za dwóch palcach została mu wylinka