Zobacz pełną wersję : moja samiczka nie chce jeść
Piotr Szymański(piotrekszym)
03-05-2012, 05:44
moja "lamparciczka nie chce jeść!co zrobić???ogon ma co prawda tłusty,jest żwawa wieczorem ale świerszcza nie chce ruszyć!co robić???jestem no wy w tej "branży" i martwię się!
Gekony tak jak ludzie sami normuja se ilosc porzywienia. Byc moze poprosty nie ma teraz ochoty gdyz swierszcze awsze chodza po terra. i wie ze kiedy wyjdzie z ukrycia to jakis swierszcz bedzie czekal na geka:) Jesli jest rychliwy, zywy, ciekawy to nie wiedze problemu do zmartwien.
Moze tez byc ze jest przed wylinka lub go kupiles wczoraj i ma stersy nowym terrarium co zdaza sie u zwierzat.
Napisz cos wiecej jak dlugo go masz, jaka temp. w terra, ile ma cm? Bedzie latwiej wypowiedziec sie tez innym urzytkownikom bo przyczym moze byc jeszcze wiecej.
Gekony czasami same sprawiają sobie kilkudniowe głodówki, także niemasz czym sie przejmować jeżeli tylko zapewniłeś jej dobre warunki (wilgotność, temp, kryjówki itp) :)
geckonum
04-05-2012, 00:12
a przy okazji, czy jesli dobrze zywie lamparcika to czy jesli 2 dni go nie bede karmil to nic mu sie nie stanie???
Nic mu nie będzie. Moj czasem nawet dluzej nie je. Mozliwe też ze wylinka (albo przed, albo juz po i sie nią najadł). Pare dni diety nie zaszkodzi. Jesli widac tylko, ze sie wyproznia i nie musisz sie bać o zapchanie, to będzie w porządku. Zacznij się martwić, jak zobaczysz, ze Ci w oczach chudnie, a mimo to nadal nie je.
cornieszon
06-05-2012, 06:54
kiedys pisal ktos ze jak wyjechal,zostawil gekona na miesiac bez jedzenia i przezyl...
ale nie radze takich eksperymentow :/