Zobacz pełną wersję : ogon (gekon lamparci)
Dawid Grams (daniels)
17-04-2012, 12:09
Czy gekony puszczają ogon w trakcie zagrożenia bo boje sie je dotykać za ogon
czesc
gekony odżucają ogon, ostatnio oglądałem na jakiejś stronce, brzytko potem wyglądają :(((
pozdro
PaWeL^ podałbyś adres tej stronki? Wiem że gekony odrzucają ogon natomiast nigdy nie widziałem jak to potem wygląda ...
Konrad von Bushe Drożdże
17-04-2012, 13:15
Gekonow Lamparcich dotykajac po ogonie nie zrzuca go, ale po co dotykac;). Gdy gek jest w miare oswojony to przy odpowiednim obcowaniu z nim nic sie nie stanie.
czesc
szukałem teraz jeszcze raz i akurat znalazłem tylko jedno zdjęcie, nie wiem czy gek odrzucil ten ogon ale wygląda na to że tak
pozdro
czesc
bylo ale teraz nie ma !! dziwna sprawa
pozdro
nie wiem czy temu gekowi ten ogon odpadl czy sie taki urodzil, bo z tego co ja widzialem gekowi jak odpada to nie caly ogon tylko skora z polozy ogona, ktora potem mu dlugo odrasta i ja nie jest taka sama, ale moze temu akurat odpadla cala polowa:)
Konrad von Bushe Drożdże
19-04-2012, 03:00
Przeciez na tym zdjeciu napisane jest ze temu gekowi ogon odpadl, wiec tak jest...
to moja Paszczak...jak ja kupilam byla zupelnie bez ogona. odrosl w jakis miesiac czy dwa... jak dla mnie to absolutnie jej to urody nie ujmuje :)))))))))))
Jeronimo
23-04-2012, 05:56
jeju jaki ten gekon rozplaskniety (gruby):P
Czyli racja była w ktoryms opise gekona, ze odrośnięty ogon jest inny niż pierwotny, ale nie brzydszy ;)
wcale nie jest rozplaskany!!!! ona tylko ma rubensowskie ksztalty...to teraz jest w modzie ;) a ogon jest inny, bo nie ma segmentow...troche smieszie wyglada taki gladki i laciaty, ale taka juz paszczakowa uroda ;)
ja uważam że jak ten ogon już odpadnie to jest o wiele brzydszty ten nowy, ale czy jak jest już nowy czy może go jeszcze raz zrzycić??? czy jak później można go łapac za ten ogon i go nie zrzuci???
gekona nie lapie sie za ogon:) jak bys sie czul jak by ktos cie zlapal za......:)
No ja wiem że nie ale jak sie go złapie albo sie boi to zusówa go a jak go jusz usunie i go sie przestraszy to usunie go jeszcze raz czy już wtedy sie nie da??
Tego nie wiem, ale wiem ze gekon ni zrzuci ogona jak sie go przestraszy, moze go zrzucic jak sie go mocno za niego zlapie.