Zobacz pełną wersję : Dokladne info
Czesc niedlugo bede mial geka lamparciego :)
Doradzcie mi jakie mam wybrac podloze dla niego zeby go nie polykal.]
Jakie mu kupic witaminki(posypka)i ile koszyuja.
Mam terrarium 70 dlugosc ------------------l
l
l l l
41 wys l l /
l l / 50cm szeroskosci
l____________l/
70cm dlugosc
Czy wystarczy dla sredniego geka????
No i w jakim czasdie sie oswoi?
Kurde taki fajny rysunek z lini zrobilem :(
Witaminki firmy SERA albo coś w tym stylu. Co do podłoża to radze Ci wybrać takie którego gek nie bedzie w stanie zjeść. Także odpada torf, piasek itp. terrarium jest jak najbardziej OK. A co do oswojenia to niema chyba regóły... :)
_-_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
Eublepharis Macularius 1.0.0
WŁasnie sie pytal o podloze jakiego nie bedzie zjadal odpowiedziales mu pytaniem na pytanie......Słuchaj wystarczy to terrarium do wieku dorosłego czyli 25 cm max bo do tylu rosna w terrariach na wolnosci do 28 cm.A wiec gurby duzy zwirek tak zeby nie mogl paknac okolo 1,5 cm do 2 poprosisz w sklepie o gruby zwirek rzeczny....Przez 1 tydzien zostaw go w spokoju i nic z nim nie rob bo sie nie zaklimatyzuje tak po 2 tygodniach czasu zacznij oswajac chyba ze trafisz na takiego geka który odrazu sie zaklimatyzuje i bedzie szedl na reke zdarzaja sei takie....W sumie to terrarium moze zostac bo nie jest za male ale ja bys chcial kupowac maly haremek to radze wieksze...pozdro