Zobacz pełną wersję : Samica zrobiła się gruba, jakby ktoś ją napompował
Mam problem, nie wiecie moze czego to moze byc wina ze moja samiczka gekona zrobila sie taka gruba jakby ja ktos napompowal. Czy to cos powaznego?? Pliska pomóżcie.
A może ją przekarmiłeś, ile dostaje dziennie?
spróbuj nie dać jej jeść jutro i w poniedziałem a we wtorek 2 świerszcze, urozmaicaj jej jedzenie, np jakies owoce
Ona nie chce jesc owocow, wiesz moze jak ja przyzwyczajic do nich??
Anolis1987
18-02-2012, 13:53
Mój od czasu do czasu przyjmuje owoce i biały ser. Najlepije podstępem głódź go przez 3-4 dni i daj na początek 1 świersza, gdy geczko zrobi te swoje wielgachne oczka i zacznie buzować mu gardziołko daj pęsetą mu przed nos niewielki kawałek serka (białego) i lekko nim ruszaj. Prawie na pewno chwyci.
niezly sposób, zapamietam go sobie :)
ile % tłyszczowy ser dajesz :)
czym ja karmiles ?jezeli macznikami to sie nie dziw karm go swierczczami oseskami a unikaj macznikow.a teraz zaprzestaj karmienia jej na ok 1,5 tygodnia.minie jej to narazie nie podawaj ani mięsa ani owosow śa wysoko kaloryczne.
kARMIE JA TYLKO I WLACZNIE SWIERSZCZAMI, OWOCOW ANI MACZNIAKOW NIE CHCE JESC WIEC JEJ CALA DIETA TO SWIERSZCZE, CZASAMI SWIERSZCZE, NO I JESZCZE CZASAMI SWIERSZCZE:)
Jarek Zajączkowski
23-02-2012, 02:09
a może jest "jajeczna"? Zrób badanie RTG