Zobacz pełną wersję : Jak często karmić i wogóle...
Niech ktoś mnie poratuje i powie mi jak często mam go karmić i jak najlepiej ogrzewanie w terra zrobić :D
Pozdroofka
----------------------------
gg 3427449
napisz jakie masz terra do ogrzania
Karmić to go powinieneś raz dziennie napewno, najlepiej jak zobaczysz jak na drugi dzień zrobi kupe to dopiero wtedy do karmić
terra dopiero robie. bedzie gdzieś tak 50/40/40. Tak wogóle myślisz że to wystarczy?
wydaje mi sie że min. to 60x40x50 a jeżeli chcesz zrobić terra takie jak mówisz to wystarczy Ci żarówka grzejna 75W (spokojnie) może kabel grzewczy i koniecznie termostat bo jak włączysz kabel i żarówke to będziesz miała za chwile 45C :) więc ustawisz termostatem kiedy ma Ci sie ogrzewanie wyłaczać i jazda
pozdro
ja mam zarowke 75 w do terra 60*30*40 i wlasnie dlatego chcialem zalozyc swietlowke bo byla temperatura 37*
co Ci da że założysz wietlówke, chyba chciałes napisać termostat (tak mi sie wydaje - tak by pasowało)
Jeronimo
16-02-2012, 16:18
ja zaleznie od pory roku mam 20 lub 40 zarowke...
wiec jak slysze o 75 w takim malym terrarium i temp. 37 stopni to az mi sie wierzyc nie chce. Przeciez przy takiej zarowce to prawie terrarium powinno sie rozkleic.. :P