Zobacz pełną wersję : Mam spidera bez papierów....
Dobimetal
10-01-2014, 12:02
Czy jeżeli posiadam kedziora bez zadnych dokumentów to czy na jego młode moge załatwić dokumenty o urodzeniu w niewoli? Czy moge mieć przez to problemy jak się z czyms takim zgłoszę?
Nightwolf
10-01-2014, 13:35
Dobimetal napisał(a):
> Czy jeżeli posiadam kedziora bez zadnych dokumentów to czy na
> jego młode moge załatwić dokumenty o urodzeniu w niewoli? Czy
> moge mieć przez to problemy jak się z czyms takim zgłoszę?
Odpowiedź brzmi:Tak
Odpowiedź na drugie pytanie brzmi:Nie
Cześć!
Jeśli nie posiadasz dokumentów na legalność pochodzenia "rodziców"to nie otrzymasz zaświadczenia o urodzeniu w niewoli młodych.W moim przypadku weterynarz powiatowy zarządał okazania dokumentu stwierdzającego legalne pochodzenie pajaków.
Zdarzały się przypadki, że weterynarz nie żądał udowodnienia pochodzenia rodziców. Formalnie jednak masz obowiązek takie pochodzenie udowodnić.
To masz problem . .
Już nie da się tego odwrócić chyba że załatwisz od chodowcy od którego kupiłeś . .
Ale osobiście w to wątpie ;\
Wszystko moim zdaniem zależy od weta ja zarejestrowałam sobie wszystkie brachypelmy od takich L-1 do dorosłych a wcale nieurodziły się u mnie. Tylko ze w przypadku dorosłych lub podrostków niedostałam zaswiadczenia urodzenia w niewoli tyko zaswiadczenie o zarejestrowaniu danego gatunku w mojej hodowli na terenie woj. śląskiego. Więc moim zdaniem poprostu musisz dogadac sie ze swoim wetem