Zobacz pełną wersję : Legwan
Mam pytanie. Mam legwana bez zadnych dokumentów. Jak moge zrobić tak żeby wszystko było na legalu? Słyszałem o jakimś Oświadczeniu woli ale niewiem co to jest o czego sluzy i czy jest teraz tak ze moge tego uzyc. Proszę pomóżcie mi
Pozdrawiam.
Sqqter
hm... mam podobną sytuację do twojej... pan ze sklepu zapomniał mi przysłać papiery... wydaje mi sie że oświadczenie woli było ważne przed wejściem w życie obecnej ustawy...a teraz to już sam nie wiem...
zresztą to całe rejestrowanie moim zdaniem jest tylko po to aby wyciągnąć troche kasy od ludzi...:(
mariolcia
05-08-2013, 19:09
http://www.salamandra.org.pl/cites/inf/kom_1.php
A "pan ze sklepu" z pewnością "nie zapomniał", tylko sprzedał trefny towar.
Mariolcia.
dr Robert
06-08-2013, 02:34
Nigdy nie należy w sklepie brać zwierząt bez papierów i ulegać zapewnieniom typu: "zapomniałem, zostały w domu" etc. Papiery muszą być w sklepie razem ze zwierzęciem. Branie ich bez papierów grozi więzieniem ! Nawiasem mówiąc szkoda, że w nowych przepisach nie ma obowiązku tak jak np. w Czechach umieszczania w sklepie przy gatunku chronionym napisu: Zwierzę podlegające rejestracji.