Zobacz pełną wersję : A. Avicularia
Czy Avicularia Avicularia podlega rejestracji?
Pozdrawiam!
Bezkręgowce nie podlegają rejestracji w Polsce a nawet gdyby to Avicularii nie ma nawet na liscie CITES.
Pozdrawiam
Ok, dzieki:)
A jeszcze jedno pytanko mam: jakie papiery są potrzebne do sprzedaży pająków na Allegro, czy w ogóle jakies są potrzebne?
Wg mnie nie. Ale trzeba zaznaczyz ze pajak ten jest dopuszczony do obrotu i zapewniasz humanitarny transport. A tak na przyszlosc to drugie pytanie to już nie ten dział. Pozdrawiam
jeżeli pająk jest na liście zwierząt CITESOWYCH to trzeba mieć na niego ten papierek
pozdrawiam
Wienio jaki papierek skoro bezkręgowce w Polsce nie wymagają rejestracji?
rejestracja a CITES to dwie różne rzeczy, ale nie wiem czy akurat awikularie sąna liście cites chyba nie
Nie ma. Ale nie o to chodzi jaki papierek trzeba miec na bezkregowce citesowskie Twoim zdaniem :-)?
CITES lub zaświadczenie o rozmnożeniu w niewoli
Według mnie nie masz racji i żaden z tych "papierków" nie jest potrzebny do sprzedazy bezkręgowców Citesowskich na allegro.
a sprzedawałeś już coś na allegro? Widze że masz bardzo sztywne poglądy więc proponuje zakończyć temat:)
Pozdrawiam
Grażynka
02-07-2013, 16:02
CITES jest potrzebny tylko i wyłącznie do wywozu zwierzaków poza granice kraju
to według Ciebie jak bede sprzedawal na allegro b. albopilosum doroslego to musze cos przedstawic im? Człowieku się zastanów co piszesz.
http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=19&i=1266&t=1266&v=f
już był podobny wątek.
zapewniam cię że allegro wymaga papierów na Brachypelmy, czego sam doznalem
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29634149
To jakim cudem ten gosc sprzedaje 1 szt i mu sie oplaca??
a kto powiedział, żę wszyscy mają te papiey? 90% osób nie ma
ja próbuje ci tylko uświadomić, że teoretycznie powinieneś go mieć
ok.
Doszlismy do sedna bo sie jakos nie moglismy zrozumieć :-). Teoretycznie możliwe.
Wienio pozdrawiam. Zamykam temat bo dalsza dyskusja jest zbędna.