Zobacz pełną wersję : Aksolotle
Ostatnio kupiłem dwa aksolotle,tylko ze nie mam dla nich żadnych dokumentów,a chciałbym je zarejestrować.Sprzedawczyni spytana o CITES zrobiła mine jakbym prosił gwiazdke z nieba.Najlepsze że na akwarium było napisane akselotl meksykański nazwe jednak poprawili na moją prośbe. Oni te płazy trzymali w oświetlonym akwarium z pyszczakami,temperatura 25 stopni . Prawie żaden niebył kompletny,odgryzione łapy i skrzela,obraz nędzy i rozpaczy. Kupując je nie miałem pewnośći czy przeżyją.
jesli nie maja tego w sklepie to mozesz jeszcze spytac o adres hodowcy, od ktorego je kupili i czy on ma. ale z tego zachowania to tak raczej wynika ze nikt sie citesem nie zajal.. mimo wszystko lepiej dla nich ,ze wyladuja u ciebie niz by mialy dalej w takim stanie kisic sie w tym sklepie.
jesli jednak tamta osoba nie miala na nie cites to teraz juz ich nie zarejestrujesz na podst. oswiadczenia woli.
dr Robert
26-03-2013, 15:35
Nowelizacja ustawy o ochronie przyrody daje pół roku na rejestrację zwierzat bez udokumentowanego pochodzenia (odnośnik do ustawy w wątku poniżej). Swoją drogą to absurdalne, aby rejestracji podlegały hodowane od pokoleń w akwariach aksolotle.
zgadzam się z dr. Robertem. A tym bardziej, żeby rejestracji podlegały albinosy aksików, które praltycznie wogóle na wolności nie występują
W Egzotyce na Niepodległości,aksolotle doszły do formy,odrosły juz im nogi i skrzela.
PS.wszystkie straszyki które mieli ostatnio w Egzotyce są odemnie.
Ile dałeś za sztukę i czy są jeszcze ?
Słabo dbają o straszyki (jeden australijski zdechł) .
Ile wziełeś za 1 patyczaka a ile za 1 straszyka ?
16 złotych ale aksolotli juz chyba nie mają. A na temat Australijskiego,nawet mi nie mów myślałem ze mi serce pęknie jak go zobaczyłem ,co do cen ile dostałem sorry ale tajemnica handlowa.
Na szczęście tego drugiego australijskiego ja kupiłem .(tamten jest nie żywy , a on tam leży chyba z 2 tyg.)
Co jeszcze polecasz z tego sklepu ?
Myślę , że mają tanio . Ostatnio przywieźli legwana zielonego(160zł). Szczególnie mi pasują ceny patyczaków.
A można wiedzieć ile dałeś za Australijskiego i te patyczaki,i jakie kupiłeś w Egzotyce oprócz Australijskiego.
Australijski imago 12 zł
P.indyjski imago 4 zł
S.gwadelupski imago 4 zł
P.skrzydlaty 3 zł imago.
gdzie kupiłeś modliszki ?