Zobacz pełną wersję : Biale glisty w terra u Achatin ???
KaczmarP
19-06-2012, 08:47
Witam
Mam maly problem, w terra z Achatinami w sciolce pojawily sie jakies takie male biale wijatka jak glisty co to jest ??? Mam wywalic wszystko z terra i wymienic na nowe ???
Pozdrawiam KaczmarP
wiem o czym mowisz to skoczogonki, nie sa szkodliwe dokladnie ja ustopilem troche tego heh, aczkolwiek nie sa grozne tylko malo estetyczne, wystepuja w zadko sprztanych terra(u mnie tez sie zdazylo ;))
KaczmarP
19-06-2012, 10:12
Hmmm to chyba nie to bo skoczkonogi to chyba takie male biale skaczace robaczki, a to co ja mam to takie skupiska bialych glist bez nog bez niczego, tylko wstretne biale obslizgle glisty :/ ble ble ble
Wywalilem wszystko z terra i dalem nowe i jest cacy :-)
Pozdrawiam KaczmarP
hm..mogly byc wazonkowce tez nieskzodliwe skad miales ziemie ??
KaczmarP
19-06-2012, 11:44
To byl torf kupiony w markecie. Ale wczesniej tego nie bylo, dopiero jak ten torf zrobil zie troche bardziej wilgotny to zobaczylem. Co ciekawe sa one zakopane jak sie wyjmie troche to moment i zakopuja sie spowrotem.
Pozdrawiam KaczmarP
ja obstawiam ze to jakies skaposzczety
prawie na pewno to sa doniczkowce, saniegrozne ale moga byc nosicielani groznych pasozytniczych nicieni, choc z tego co wiem to te nicienie(pasozytnicze) raczejadla slimakow nie moga byc grozne!!! Doniczkowce mozesz skarmic np rybka, jesli masz
Pozdrowionka
Lepiej wymien wymien ziemie. to powinno wystarczyc jak bedzxiesz dluzej trzymac to mozesz sie przejechac.