Zobacz pełną wersję : A.Geniculata
witam! moja sprawa jest taka: czy moge przeniesc moja geniculate L7 do czegs wiekszego? trzymam ja teraz w pudelku po salatce (promien pudelka 7cm....czyli razem 14 a wysokosc 6).... pajak ma 3 cm ciała.
z góry dz.
wedlug mnie nie ma takiej potrzeby
Pajaki o dziwo specjalnie nie lubia zbyt duzych przestrzeni.
Ale jesli koniecznie odczowasz taka potzrebe... To go przekladaj. wiedz ze pajakowi to nie potrzebne.
Moglbys ewentualnie poszukac jakiegos wyzszego pojemnika, bo 6cm to niezbyt duzo. W takim wypadku musisz miec albo bardzo niska warstwe podloza, albo pajak ma "sufit" zaraz nad karapaksem :P
podloza ma troche .... nie moge powiedziec ze malo ani duzo....ale pajak siega szczekoczulkami "sufitu":D
jak dla mnie mozesz smilo go przelozyc do czegos wiekszego....ale to juz raczej ze wzgledow estetycznych....pajaczkowi nie zrobi to wielkiej roznicy. :-)
Gdzieś ktoś robił eksperyment z pudełkami i podobno te w mniejszych pudełkach mniej rosły, ale nie wiem czy jest to prawda. Ja bym na twoim miejscu przeniósł go do czegoś większego. Pająk 3 cm ciała to już sporawy.