Zobacz pełną wersję : Dlaczego nie mogą wejsc na scianke...?
LukasPOz
16-04-2014, 02:47
Witam mam takie pytanko, dlaczego niektóre moje pajączki nie mogą wejsc na scianke terra, poprostu ślizgają sie...?????
Czasem się juz tak zdarza, nie wszystkie chodzą idealnie.
niektore po kilku wylinkach zaczna sobie radzic z chodzeniem po sciankach
Może mają za duże odwłoki z przejedzenia i sa ciężkie.
Może masz wilgotno i jeśli chodzi ci o szybę terra, to jest ona mokra i wtedy się ślizgają.
...możliwe też, że to po prostu ptasznik naziemny i wspina się trochę gorzej niż taka Poecilotheria :)
a możliwe też że masz jekąś dziwną szybe :-) po jednych sie da chodzić a po drugich nie
Moje pajaki tez nie umieja chodzisz po bocznych scianach, moze sa za slizkie bo zrobilem je z diamentu ? Moglem zrobic z zwyklego szkla... ;)
Shinigami
16-04-2014, 04:08
ja zauwazylem ze jak terra jest nowe, czyli szklo tez idealnie czysciutkie to pajak sie troche slizgal, po jakims czasie na szybce powstal osad od spryskiwania itd. i wtedy pajak zaczal smigac.
Jak pokryje sobie scianke pajeczyna (nie musi byc widoczna) to bedzie smigal...
ironkapela
16-04-2014, 05:57
Nie martw sie. Moja blondi tez sie slizga na szkle, ale po tylnej sciance ze styropianu smiga bez problemu.
a dzisiaj rozwalila mnie moja lasiodora l9.......... chodzila po suficie (ze szkla) powaznie weszla na sam srodek i balem sie ze spadnie ale powoli sie wycofala i zeszla na dol
dla niedowiarkow jezeli zrobi to jeszcze raz wysle wam fote
roznie to bywa...... niektore wchodza niektore nie. moj smithi jakies 3 miechy temu wogole nie prubowal wejsc na sciance, a teraz albo na niej siedzi albo na obudowie od lampki (na ktora musi wejsc po szklanej sciance:D)