Zobacz pełną wersję : Bardzo proszę o rozpoznanie płci
Kurcze nie moge rozkminić jaka to za płeć ...
Bardzo proszę o pomoc (sorka ale nawet nie nie podaje mojego typowania bo rano myślałem żę to samiec a popołudniu że samica i poprostu nie wiem)
Bardzo słabe zdjecie ie widać dokładnie co to może być jeżeli masz możliwość to zrób zdjęcie jeszcze raz
Ja jestem skłonny powiedzieć ze to samczyk... ale tak ciut samicą też zalatuje...
ehh zrobiłem inne foty ale gorsze są od tej ... za dużo pajęczyny w pojemniku...jeśli nikt już nic nie wykmini to poczekam do kolejnej wylinki.
Pozdrawiam...
RAMMSTEIN1
11-04-2014, 15:32
Jak dla mnie to jest samiec.
Pająk jest L7 moim zdaniem już czas na rozpoznanie płci...choć mam chromatusa L8 i nawet nie prubuje rozpoznawać bo jest malutki...ale chromatopelma ma spore rozmiary
zdjecie powinno trafic na okladke sierpniowego "national geographic"
nie wierze 90% ludzi z tego forum ze po zdjeciu brzucha pajaka potrafia rozpoznac plec
Ostatnio jest wielu nabijaczy postów, którzy kompletnie nic nie umieją, a piszą i wtedy tak to wychodzi... A z tej foty Rafax'a to wróżenie z fusów :)
Oczywiscie nie miałem na myśli postów z tego tematu. bp tutaj nabijaczy nie widze :)
angelo uwierz mi naprawde da sie od spodu rozpoznać płeć robie to od 6 lat i zawsze mam 95 % pewnosci niekiedy juz przy L4 po wylince moim zdaniem jest trudniej bo zawsze jest powyginana i tylko u duzych pająków jest widoczne wszystko no ale karzdy ma swoje sposoby :)
to powiedz mi co to jest tosik
Takie zdjęcie to Ty sobie angelo w d... możesz wsadzić :) Jak jest w miare duże i ostre foto to wtedy można coś powiedzieć.
sam sobie je wsadz w d...... podaj adres to ci je wysle. jezeli to zdjecie nie jest ostre to ja nie wiem jak powinno inaczje wygladac!!! ze jest male to sie zgodze
Angelo da się ale nie na 100%. Koniec kropka.
Widać różnicę w budowie u samca i u samic. Dokłądniej o tym pisze na stronce R. Westa.