Zobacz pełną wersję : 4 szt. chromek L5 do wysexowania.
Jest jedno zdjecie poniewaz wszystkie od spodu maja to samo wiec wszystkie sa tej samej plci, teraz tylko jakiej. Swoj typ mam ale nie bede nic sugerowal. Zdjecie w zalaczniku. Pozdrawiam
przemek_lewy
26-03-2014, 14:01
fotka nie jest zbyt czytelna i najlepiej sie czyta ze swiezej wylinki ale ja tez obstawiam samice chromy maja ta komore slabiej rozrosnieta i dlatego pozniej dojrzewaja wiec czasami moga byc mylone z samcami
No zdjecia nie sa najlepsze bo mi sie rece trzesly :P Moim zdaniem sa to samice poniewaz plytka genitalna jest w ksztalcie trapezu a nie prostokata. Po wylince nie mam pojecia jak sie rozpoznaje wiec sie za to nawet nie biore. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Black Flame
26-03-2014, 14:30
Jeśli nie wiesz, jak odczytać płeć po wylince to przeczytaj forum.arachnea.pl
Wole z zywego pajaczka niz z wylinki ale o rozpoznawaniu plci po wyline z checia poczytam :]
przecież wylinki rozpoznawanie płci jest 100 razy pewniejsze - własnie z żywego pajączka przeważnie jest gorzej:)
dario_terrarysta
27-03-2014, 03:22
Obstawiam samiczke ale również jestem za wysexowywaniem z wylinki . Wtedy masz prawie 100 % pewność .
Juz sobie poczytalem jak czytac z wylinki i jest to lepszy sposob :D Dzieki wielkie i pozdrawiam
przemek_lewy
27-03-2014, 16:44
tu masz link do chromy ktora seksowalem i dla sprawdzenia wrzucilem na forum wprawdzie jest to L8 ale luzz:)
http://www.terrarium.com.pl/forum/read.php?f=109&i=23288&t=23288
jak dla mnie wyglada bardziej na samca poniewaz ma bardzo waski ten "trapez", poza tym chromy maja ogromna spermatyke. w spermatyke l7 moglbys wsadzic 1/4 zapalki ;D