Zobacz pełną wersję : Fasciatum po wysyłce.
Mam pytanie dostałem fasciatum w paczce z ziemią (tragiczne zapakowana ale sprzedajacemu mozna wybaczyc - pierwsza wysylka). Jest to samiczka 2,5 cm ciała.
Pająk rusza odnóżami dotykając ścianek, powoli i coraz lepiej chodzi.
A teraz pytanie:
Czy dojdzie do siebie? Ma juz za soba najgorsze ? Przeżyje?
YaKiLLaK
16-03-2014, 13:51
jak nie ma żadnych obrażeń to przeżyje przynajmniej tak mi sie wydaje. daj mu czas-musi dojść do siebie... ;)
Wydaje mi sie ze nie ma zadnych obrażeń, jednak ma coś z dwoma odnózami z lewej strony, nie rusza nimi, pajak nie chodzi, rusza odnózami ale nie chodzi.
Czas pokaze.
Zreszta to norma. Moj pajaczek po wysylce byl totalnie sparalizowany przez kilka godzin. Myslalem, ze bedzie dead, a tu niespodzianka. Wiele innych osob tez juz tak mialo.
Miejmy ze tak !!!
Ja jak kiedys dostalem samiczke fasciatum i inne pajaki to byly zapakowane idealnie ale ostatnio dostalem skorpa i tez byl z ziemia ale przesylka byla paczka i napisane ostroznie i nic sie nie stalo. Jedynie to byl bardzo brudny z ziemi :)
pozdrawiam garo
ja dostalem fasciatum l3 zapakowany w sama ziemie i nie przezyl........
cyclosternum
17-03-2014, 03:40
ja miałem podobną sytuacje.Pająk przezył i siedział u mnie chyba przez 2miechy i padł ale miedzy czasie przeszedł wylinke i ten incydet chyba nie mie miał nic do tego
Jak żyje to przeżyje
może zbliżą sie do wylinki i jest troche ociężała..
a jeśłi nawet doznałą jakiś mechanicznych obrażężnie zagrażających życiu to po wylince dojdzie do siebie.. :)
Pozdro
Jest dobrze, zrobila siec na powerzchni podłoża , ale gdy przez przypadek przechylilem pudelko to przez grawitacje pajak obrocil sie do gory nogami a potem musialem go obrucić :/