Zobacz pełną wersję : pajak bez nogogłaszczek
Witam
Mam pytanie czy pajak ma sanse przerzyc bez nogogłaszczek ????
pozdro
krzdab2150
26-02-2014, 02:04
pewnie że tak
Witam
Bo to jest dokładnie tak wczoraj moja h.lividum była normalna dziś otwieram pudełko i patrze a tam leżą 4 nogi nogogłaszczki i pierwsza para odnuży:///
Nie wiem czy tak okaleczony pająk jest w stanie jeść i robić wylinke :/??
Ale nie chciał bym go stracic :(((
pozdro
4 nogoglaszczki ? Przeciez pajak ma tylko dwie...
nie cztery nogogłaszczki tylko 2 nogogłaszczki i pierwsza para odnuży !!!!!
Awikularia
26-02-2014, 03:39
Czy moglbys zamiescic zdjecie? Moze to resztki wylinki?
mirekesp
26-02-2014, 03:39
Widziałeś że twojemu pająkowi brakuje nóg? Ja miałem podobnie z murinusem, a jak wyszedł z pajęczyny to się okazało że ma wszystkie odnóża. Te 'poodrywane nogi" to były resztki z wylinki. Więc może twój pająk też ich nie stracił?
WITAM
WIDZIAŁEM DOKŁADNIE O NIEEEE MA TYCH NÓG OSTANI RAZ POWTARZAM !!!!!
PYTANIE MOJE JEST CZY PRZEŻYJE A NIE CZY TO JEST WYLINKA !!!
POZDRO
POZ TYM RANO KWAWIŁ ZE WSZYTSKICH 4 DZIUR :(((( ALE JESZCZE ŻYJE
mirekesp
26-02-2014, 03:46
Bez 4 może być ciężko, ale jak nie ma limfotoku to powinien przeżyć. Jaki duży jest pająk?
mirekesp
26-02-2014, 03:48
I nie krzycz na mnie, bo ja w wieku przedzawałowym jestem ;)
WITAM
PRZEDZAWAŁOWY HAHAH :))) DOBRE
PAJACZEK JEST TO H.LIVIDUM PP L5 !!
KRWAWIŁ ALE JUZ NIE KRWAWI (CHOCIAŻ JAKIEŚ POCIESZENIE )
mirekesp
26-02-2014, 03:53
Jak ustanie limfotok to bądzie ok. Może tylko jedzonko mniej agresywne dawaj do pełnego wyzdrowienia. Powodzenia w kuracji.
WŁASNIE JESZCZE JEDNO NIE WIEM JAK GO CHODOWAC TERAZ BO ZROBIŁEM MUSZTUCZNA NORE BO NIE MOŻE KOPAĆ :// ZY TRZYMAĆ GO NA PŁASKO JAK NAZIEMNEGO ???
mirekesp
26-02-2014, 03:59
E zostało mu jeszcze 6 odnóży. Jak będzie chciał to sobie coś wykopie.
wylacz capslocka i podawaj mu martwy pokarm, to spokojnie nie bedzie musial go jakos specjalnie trzymac.
u mnie tez jeden pajak stracil nogoglaszczke (na szczescie tylko jedna) z niewiadomych przyczyn - chromatopelma.
ale po 2 wylinkach wszystko ok, tylko troche mala jest :)
to jest mały pajaczek
jak ebdzie go np.przekąłdał w nowym mieszkanku zrob mu dziure w trofie np.placem a on sobie tam zamieszka... co do jedzienia male swierszczyki, a najlepiej białe robaki!! pozdro
mój murinus też stracił nogogłaszczki + 3 odnóża z jednej strony + to ostatnie pozostałe jest jakieś krzywe. wylinke miał 1 kwietnia (zrobił mi kawał na prima aprilis). jak narazie żyje i nawet ostatnio upolował i zjadł mącznika.