Zobacz pełną wersję : T.Blondi naprawde duży problem :/
FaUnA_BoX
15-02-2014, 10:42
witam od jakiś 2 miesięcy mam malutką blondi bodajże 1-2 lub 2-3 L i od kąd ją mam nie zrzuciła ani jednej wylinki :/ czy to możliwe u T.Blondi?? dużo jadła przez jakieś 2-3 tygodnie a teraz tylko zabija ofiary i nic z nimi nie robi... czy jest na to racjonalne wytłumaczenie??
Foxtrott
15-02-2014, 10:44
skoro nie je to obstawiam, że będzie linieć. nawet jeśli to nie wylinka to nie wrzucaj jej karmy skoro nie chce.
zaraz wylinieje,karmienie jej jest bezsensowne
LukaszImielowski
15-02-2014, 11:33
Pajak moze niejesc nawet rok, nie płacz
rastafaq
15-02-2014, 12:25
tytul tematu to mial byc zart ?
blondi tak wogóle ma w zwyczaju że nawet może jeść dzień przed wylinką, nieźle nazwałes pytanie, :P
Dawidptasznik
15-02-2014, 12:47
Zdaje mi sie ze bedzie miala wylinke, nie wzucaj jej pokarmu jak nie chce nic na sile - a z tym tematem to byl zart???
POZDRO
o co wam chodzi?? martwi sie o swoje zwierze?? to nie zart ani cos zlego! LukaszuImielowski czy nie zadawalbys pytan gdyby twoj pajak nie jadl rok?? ja mam pajaka juz od 1,5 roku i dokladnie wiem ile moze nie jesc pajak a napewno bym tu pisal gdyby mi nie jadl rok, to sie nazywa TROSKA!!!
Troska troską ale najpierw powinno się samemu o tych zwierzętach dokładnie poczytać. Info o tym, że pająk może długo nie jeść jest w FAQ a tam są same podstawy.
FaUnA_BoX
15-02-2014, 17:42
heh widze ze nie zrozumieliscie mojego pytania bardzo dobrze wiem ile czasu pajaki moga miec post poprostu zadziwia mnie to ze blondi po 1 wylince nie linieje 2 miechy co innego emilia czy smithi ale blondi?? nie pytnie to nie był żart... faq znam na pamięć i przeczytałem wszystkie możliwe w internecie rzeczy o pająkach chyba po 5 razy nie to że sie przechwalam czy coś tylko kieruje to do tych którzy mnie kierują do wyrzej wymienionych materiałów.
masz daty wylinek blondi (co prawda dopiero od l3 bo wsześniejsze gdzieś wciołem)
5II-21III-8VI-9VIII-6XII-28III (samica)
FaUnA_BoX
16-02-2014, 03:23
no widzisz a ja czekam na wylinke od L1 2 miechy heh...
krzdab2150
16-02-2014, 05:05
nie linieje bo nie ma ochoty - jak będzie gotowa to wylinieje.
Ja zawwsze byłem niski i rosłem wolniej niż rówieśnicy... I moja matka miała taki sam problem jak ty teraz.
Ale na pocieszenie powiem, że urosłem.
Więc np. następnym razem wylinieje szybciej - tzn. w któtzych odstępach czasu.
Ja miałem odwrotny problem - dorosła blondi wyliniała raz za razem (3 miechy ledwo minęły) - nawet nie zbrązowiała jeszcze.
Kurcze zauważyłem jedną rzecz: im bardziej staracie się komuś wyperswadować, że jego problem jest błacy, tym większa kłótnia/sfary na forum.
Tak więc: nie martw się - nie ma powodu, a reszta nie kłócić się, czy problem istotny, czy nie...
rastafaq
16-02-2014, 10:28
Jezeli czytales to chyba wiesz ze na szybkosc wylinek wplywa wysoka temperatura i obfite karmienie, wiec skoro spelniles te warunki to chyba nic wiecej zrobic nie mzoesz. Na jaka odpowiedz czekales ? Bo ja takich pytan najbardziej nie rozumiem, chyba nikt nie przyspieszy wylinki Twojego pajaka.
Dlatego zabija bo wie, ze bedzie przechodzic niedlugo linke i nieche miec nic w kolo co moglo byja uszkodzic. W naturze sama buduje sobie w dogodnum miejcu nore, czy wykorzystuje jakas dziuple u podatwy drzewa, lub inna kryjowke, zabezpiecza wodpowiedni sposob i ma luz. w terra gdzie ma okreslone pole manewru, a ty jej nonstop wrzucasz jakies barachlo (pokarm) -caly skomplikowny system endokrynowy, ktory steruje linka moze ulegac zaburzeniu, co moze posrednio lub bezposrednio wplywac na termin kolejnego linienia(zbyt duzy stres)!!!Jesli zabija i niezjada przestan ja karmic daj spokoj a napweno niedlugo wylinieje:)