Zobacz pełną wersję : Dawno nie bylo zgadywanki ;)
Awikularia
03-02-2014, 11:10
Jak juz zauwazylam w tytule, dawno nie bylo zgadywanki pt. "Jaki to pajak". Prosze nie umieszczac zadnych postow w tym temacie, dopoki nie skoncze ladowac fotek - a bedzie ich 5 szt. Nagroda - uscisniecie reki i autograf na nastepnej gieldzie w Swietochlowicach :P:P:P:P
Wszystkie zdjecia pochodza z moich osobistych zbiorow
W zalaczniku fotka nr 1.
Awikularia
03-02-2014, 11:10
Fotka nr 2
Awikularia
03-02-2014, 11:11
Fotka nr 3
Awikularia
03-02-2014, 11:12
Fotka nr 4
Awikularia
03-02-2014, 11:12
I ostatnia - fotka nr 5.
Prosze panstwa - zgadujemy :D.
PrzemekB
03-02-2014, 11:19
pierwszy to T.Elenae :D
1. T. Elenae
4. Brachypelma epicureaneum
P.cancrides cancerides????
1 . tapinauchenis gigas
ostani to chroma??
i ktorys to lividium
Psalmopheus Pulher czy cos w tym stylu dobrze pisanej nazwy niepamietam
pajak nr. 2- Aphonopelma seemanni ?
1 Tapinachenius elenae
2.Euathlus pulcherrimaklaasi
3Eupalestrus campestratus
4Bonnetina cyaneifemur
5Meagophobema robustum
1.T.gigas.
2.???
3.Ephebopus murinus.
4.Schizopelma sp.
5.Acanthoscurria antillensis.
1 Tapinachenius elenae
2.P.Cacerides Cacerides
3.Haploeplma Albostriatum
4- ;)xxxxx
5.Metrizopelma Sp. ''Wenezuela''.
rastafaq
03-02-2014, 12:10
1. Tapinachenius elenae
2. Phormictopus cancerides
3. Ephebopus murinus
4. ??
5. Aphonopelma moderatum
krzdab2150
03-02-2014, 12:47
2 - haplopelma albostriatum raczej na pewno - nie poymlona numeracja (http://terrarium.com.pl/forum/download.php?16,1339/pajak%202.JPG)??
o co ci chodzi ?
fote która podałes jest napewno E. murinus !!
Maikardaaion
03-02-2014, 13:14
To na pewno nie jest E. murinus. To jest jakas haplopelma, stawiam na albostriatum. Ewentualnie to juz zdeklasyfikowany Cyriopagopus paganus... Reszta :) nie mam pojecia nie za bardzo lubie pajaki nowego kontynentu :P
ja daje sobie głowe uciąć że to e. murinus, jak przegram to będe na giełdzie w czerwcu, więc będziedzie mieli okazje zeby mnie skrócił o głowe :D
Tapinauchenius gigas
Phormictopus cancerides cancerides
Haplopelma albostriatum
Bonnetina cyaneifemur
Aphonopelma moderatum
pajak 2 to na 100% albostriatum
1. Tapinauchenius elenae
2. Phormictopus cancerides
3. Haplopelma albostriatum
4. nie wiem
5. Aphonopelma moderatum
Tomek_Nie
03-02-2014, 14:43
avikularia- szanuje twoje doswiadczenie w hodowli ale co Ty bawisz sie widze w gwiazde ? ,, Nagroda - uscisniecie reki i autograf na nastepnej gieldzie w Swietochlowicach'' .Pewnie zaraz pojawia sie wazeliniarze i skonczy sie banem dla mnie ale no nic trudno sie mowi .Ale widze ze ludziom to tu sie na glowach przewraca . jak ja kocham czytac takie posty i to jeszcze z taaaaakkimi nagrodami .
ludzie ja naprawde stracę tą głowe jak wy ciagle piszecie jakieś inne gatunki, że to nie jest e. murinus (patrz załacznik)
To nie E.murinus. Pewnie jak wszyscy piszą H.albostriatum. Podobne ubarwienie, ale E.murinus ma zupełnie innę budowę ciała. Porównaj z jakimś zdjęciem E.murinus.
jak dla mnie to to jest jakiś młodszy e.murinus niz widziałem. jak mnie przekonacie wsyscy jednogłosnie to mam takie pytanie:
Kto na giełdzie chce mi upie****** łeb ??
Tomek_Nie z tym usciskiem reki to byl taki żart :D na poczatku odebralem to jak ty ale potem zkumealem ze nie chodzi tu o slawe :)Avi ma dużą wiedze i niespotkalem sie z tym zeby kiedykolwiek robila z siebie gwiazde:) tylko na swój sposób to pokazuje :)
Pozdro
albostraiatum w kazdym razie avi kiedys w galeri zdaje sie dala takie foto:) poszukajcie jak dlamnie to tez albostriatum jak mowilem gdyz to moj ulubiony gatunek haplopelmy a albostriatum to moj faworyt:)
Cp napewno nie :P:P z nim było zamieszanie ale wokół minax i longipedum :P
Awikularia
04-02-2014, 04:08
Ehh, Tomek_nie, Tomek_nie.... Czy ty nie widzisz na koncu zdania o autografie 4 znaczkow :P??? Musialabym zglupiec, zeby powaznie tak o sobie myslec :/ Zaczynam myslez, ze wszyscy maja prawo do wyrazania humoru, tylko nie ja, bo zaraz jestem posadzana o wyzszosc i zadzieranie glowy ://
Prawidlowa odpowiedz podal TOSIK. Chrzanu, osobiscie obetne ci uszy - skoro sie tak tego domagasz :D:D:D:D
Podaje jeszcze raz prawidlowe odpowiedzi:
1. Tapinauchenius elenae
2. Phormictopus cancerides cancerides
3. Haplopelma albostriatum
4. Bonnetina cyaneifemur
5. Aphonopelma moderatum
Zgadywanka zakonczona.
cyclosternum
04-02-2014, 04:24
wiedziałem ale nie chciałem sie chwalic :-p
no i albostriatum byl:) hehe fajny pajaczek. jak ktos lubi haplopelmy, chcialby poklikac, lub ma jakies ciekawe na sprzedarz zapraszam na gg 5366681 te trzy 6 w nr gg to przypadek zeby niebylo:)pozdrawiam
WYGRALEM :] heheh szkoda ale za dalko mam na gielde chetnie bym wziol od ciebie autograf hehehe (żart) :)
Pozdro
robert.p.
04-02-2014, 07:30
Awi przesle ci go meilem He,he ;)
Cieszylbym sie z nr gg ;]
Awikularia
04-02-2014, 09:00
Tosik, moj nr gg podany jest przy moim kazdym ogloszeniu.
2558834 2558834 2558834 to ten ;]