Zobacz pełną wersję : Boehmei
Mam pytanie. Nie wiecie jak znosi podróże poczta bohmei. Napewno nie przy takiej pogodzie :], ale jak jest troche cieplej, jakies -2 - 0 stopni.
pozdr.
to tez moze jej niezniesc :p bo jednak ponizej zera to ciezko dostac zywego ale nie wykluczam ze dojdzie caly
Pytam sie, bo jakos nie wieze zeby nagle zrobilo sie +10 stopni :], a wole miec pewnosc.
kazdy pajak podróz znowsi tak samo, lepiej teraz nie kuouje przez neta i czekaj do wiosny.
YogiBear
14-01-2014, 14:51
no raczej nie bedzie zachwycony heheh moze wyslij hmmm telegramem :P
telegramem pff..., a moze w lodowce
ja ci powiem ze ja zamowilem pajaka i dostalem go zywego przy temp. ponizej 0, doszedl caly i zdrowy i zyje do tej pory. ale jezeli chcesz miec 95% pewnosc ze pajak przezyje to zamow wiosna, albo jak cieplej sie zrobi.
Nie rozumiem czemu nie zamawiacie PKSow? chyba ze nie ma polaczenia to tak. Ale pks jest bezpieczny tak jak PKP a drozszy tylko o 4 zl od poczty. 10 zl
Pozdrawiam.
PrzemekB
14-01-2014, 15:56
ja bym nie ryzykował przy takiej temperaturze, wolałbym zaczekac do wiosny lub przynajmniej ocieplenia,ale zrobisz jak chcesz
SuperObiś
15-01-2014, 01:32
Kiedyś zamówiłem samiczkę murinuska. Gdy był wysyłany było ok 10-12 stopni, a w dzień gdy go dostałem (pocztą, bo pks i pkp bezpośrednio nie dochodziły) było -5. Ledwie przeżył. po otwarciu paczki nie reagował na bodźce zewnętrzne, później jakimś cudem polepszyło mu się.Ta lekcja mi wystarczyła. Nigdy nie masz pewności jaka temperatura ci wyskoczy następnego dnia - chyba że ufasz prognozom bo ja nie. Lepiej poczekaj do wiosny.
Pozdrawiam
Ludzie - poczekajcie z wysyłką do wiosny!
Później są posty, że dany delikwent przysłał martwego pająka. Trochę wyobraźni!!! Pająk to zwierze żyjące w tropikach i taka temperatura jest dla niego zabójcza.