Zobacz pełną wersję : Zdechł?!
manti_222
12-01-2014, 00:43
Czy on juz zdycha?!
manti_222
12-01-2014, 01:02
?!
dmuchnij na niego jak sie poruszy to znaczy ze nie zdech
a moze szykuje sie do wylinki??
Bardzo mozliwe ze to wylinka :D a moze odszedl na wielki :(
SuperObiś
12-01-2014, 02:11
Jak wyżej. Może wylinka, ale moim zdaniem jeśli nie reaguje to... rip. Ma charakterystycznie podkurczone łapki.
No nie dziwne bo ma on za sucho jak dla mnie jest pełno suchego podłoża jak się rusza to weź mu troche nawilż podłoże bo najwyraźniej będzie sie szykował do wyliny a jak sie nie rusza to niestety już nie musisz ;(;( !!!!!!
Na to wyglada, Cambridge maja to do siebie, ze potrafia pasc bez przyczyny (wieksze egzemplarze) Bylo kilka takich przypadkow na forum. Za mala wilgotnoc zwliz mu podloze.
Tomek_Nie
12-01-2014, 03:07
czasem pajaczki lubia sie tak podkurczyc na jakis czas ale jak rusze moje osobniki (najczesciej murinus) to pajak biega :) ale cos mi sie wydaje ze ta twoja cambridgei to juz sie nieruszy czasem tak bywa ze padaja bez przyczyny ,ktos juz pisal wczesniej o tym :) ale na wszelki wypadek jeszcze zwieksz wilgotnosc !!
A to czasem nie jest dorosły samiec :) ile on jest po wylince?
hej niestety wydaje mi sie ze on pada ,ale nic nie zborisz, ja maiłem juz tak samo ze smithi i vagansem w róźnych wylinkach bez powodu. Ale bardoz chciał bym sie mylić a też wydaje mi sie ze zdjecia ze to samiec.
Pozdrowiena
rastafaq
12-01-2014, 05:15
Nie no samiec to nie jest napewno, widać po budowie ciała, jest za duzy nawet i za masywny.
CHyba nic już nie poradzisz, zwieksz tylko wilgotność i pozostaje ci czekać.
no satry, dawaj wieksza wilgotnosc, duzo wieksza.
mi ostatnio dosłownie padła samica vagansa, juz myslałem ze będzie kaput, zrobiłem jej prawie bagienko i ozyła i ma sie swietiew, a podenisołem wilgotnośc dosłownie na 1-2 dni.
SpiDerKa
12-01-2014, 16:49
chrzanu, mialam podobnie.
porzadnie mu podnies wilgotnosc. Moja parahybana tez siedziala taka podkurczona i nie chciala sie ruszac, miala troche sucho..... Spryskalam jej dobrze terra a na jedej polowie zrobilam kaluze i po kilku dniach zaczela sie ruszac.
Mam nadzieje, ze Twoj pajaczek nie padl jeszcze i wyjdzie z tego. Poszukaj wczesniejszych postow o przesuszeniu pajakow, na FAQ chyba tez cos jest.
Trzymam kciuki!
Pozdrawiam