Zobacz pełną wersję : przed kokonem
czy samica brachypelmy przestaje jesc przed zlozeniem kokonu?
Powinna byc zaplodniona i juz niebawem powinna zlozyc kokon ale nie chce jesc . Siedzi caly czas pod lampą i terrarium owiła pajeczyną. To normalne? czy moze to bedzie wylinka :/
rastafaq
10-01-2014, 15:48
Przed kokonem pajaki dużo więcej jedza niż zazwyczaj, poczekaj jeszcze troche jak nie bedzie dalej jadla to może nic nie byc.
Peter_frostax
10-01-2014, 16:31
Przed zlożeniem kokonu samiczki jedzą ogromne ilości więc jaki twoja przestala jeść to zamiast kokonu możesz spodziewać się niebawem wylinki.
Je więcej niz zwykle ale to nie jest reguła....
moja samiczka albopilosum od kopulacji do złożenia kokonu (6 miesięcy) zjadła moze 2 świerszcze....
Albopilosy raczej duzo nie jedza szczegolnie w ostatnich dwoch miesiacach "ciazy"
Moja irminia około 10 dni przed zbudowaniem kokonu przestała jeść...
POZDRAWIAM
Może u brachypelm jest tak samo
Zgadzam się ze SPeCTeR'em moja Albopilosum w ostatnim miesiącu zjadła jednego świerszcza :)
spoko , bo juz myslalem ze z kokonow nici , w sumie to mam dwie takie samice zaplodnione mniej wiecej w podobnym czasie i obie nie jedza a juz niedlugo kokon powinien byc , spytalem bo roznie to ludzie mowia .Mam nadzieje ze sie doczekam kokonikow