Zobacz pełną wersję : Kokon kątnika.
Silent_Dragon
03-01-2014, 04:17
Witam
2 tygodnie temu przynioslem sobie katnika do domu. Dzisiaj rano wstaje i mam kokon owiniety wloknem kokosowym. Odwlok jej bardzo zmalal wiec odrazu podalem jej maczniaka i rzucila sie na niego jakby nie jadla z miesiac. Tylko teraz jest pytanie. Czy kokon jest zaplodniony i czy cos sie z niego wylegnie?? Nie znam sie na pajaczkach wiec proszę o rady :]
Pozdrawiam
Ps. Moge zrobic zdjecia jak komus beda potrzebne.
Zapewne młode się wylęgną. Złapałeś pewnie zapłodnioną samicę.
Silent_Dragon
03-01-2014, 04:22
Witam
Jeszcze mam pytanie:
Po jakim czasie sie wylegna jesli to w ogole nastapi?? Pajaczek ma temperaturke 23-25 stopni (tyle mam w pokoju). Zauwazylem ze jest bardzo aktywny w nocy.
Pozdrawiam
brachypelm zakazali to sie ciekawa alternatywa znalazła :) dobrze, niech każdy odhowa sobie wylęg kątnika to mniej komarów bedzie latem :)
zeby nie zakladac nowego tematu.
ja tesz jakis czas temu zlaapalem sobie pajaczka w domu nazywa sie on Osnuwik pospolity - Linyphia triangularis.i pajak tez zlozyl mi 2 kokony
czy cos z nich wylezie? (temp pokojowa - 26*C)
a jak wylezie to ile?:)
Foxtrott
03-01-2014, 09:45
gratulacje:) ja już sporo czekam i z kokonu (http://www.terrarium.com.pl/forum/read.php?f=109&i=17069&t=17069) nic się nie wylęga...
potwierdzam :)
kokon jest raczej zapłodniony. młode wylęgną się po ok miesiącu. możesz zostawić go samicy. będzie spokojniejsza.
PaCZeK_1988
03-01-2014, 14:24
zostawcie te kokony moja zrobila 3 kokony bo jadła 3 muchy dziennie (kątnik) i miałe 150 małych i nikt jej niezapładnial :/ tym bardziej ja :D bo katnik mi zdechl niechciało mi sie sprzatac zostawilem w terra kokony nawet ich nieruszałem i sie wyległy :P pewnie mialy z 23* a wilgotnosc taka ze az plesnialo (byłem mały :P)
Lukaszr0
04-01-2014, 15:12
heh a gdzie złapaliście te kątniki ? :P bo tak sobie myśle że ja bym se takiego sprawił tylko jak to wygląda ? :P macie jakieś dokładne foty?
Foxtrott
05-01-2014, 03:52
fotki (http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=109&i=15663&t=15663)
Dark Raptor
06-01-2014, 13:42
Ciekawostka. Moja niezapłodniona samica kątnika złożyła dziś właśnie kokon (przeszła wcześniej linienie, nie dopuszczałem jeszcze do niej samca).
Więc, jeśli ktoś baaaardzo długo czeka, może się nie doczekać potomstwa.