Zobacz pełną wersję : pajak po ciezkiej podrozy
Czy mogę liczyć ze pająk ożyje mi po podruży od wczoraj szedł poczta i doszedł dziś po otwarciu widze że sie nie tusza czy moge liczyć na to powstanie?? Nogi sa podkulone pod ciało !! POMOCY
raczej ci nie ożyje .....
Witam
Narazie nie panikuj, nie stawiaj go w zbyt ciepłym miejscu tylko zwiększaj mu temperaturę stopniowo i bardzo powoli, aby nie spowodować szoku termicznego.
Jeśli temperatura w paczce nie spadła na dłużej poniżej 0 stopni, prawdopodobnie żyje tylko jest w stanie hibernacji więc zostaw go w spokoju i poczekaj cierpliwie.
pozdrawiam
Rewja
mateuszeq
31-12-2013, 08:51
zgon
G.R.Z.E.S.I.E.K.
31-12-2013, 08:54
Hibernacja jestes pewny ze pająki mozna poddawać hibernacji,
pierwsze słysze...
takie sa skutki wysylki przez poczte w zime ;/ pajaczek raczej umarl
do mnie dzisiaj przyszło 8 pająków pocztą, pojechałem na poczte zanim listonosze wyszli z paczkami i odebrałem paczke przy okienku. I było ok.
Rewja ma racje stosuj sie do jego rad. Jest tak faktycznie pająk może sie w ogóle nie ruszac a po kilku godzinach dojdzie do siebie . Miałem tak osobiscie.
RAMMSTEIN1
31-12-2013, 10:28
Potrzymaj go jeszcze, moze ozyje, ale wątpie.
jak ma nogi pod ciałem to juz raczej nie ożyje zmarła z przesuszenia
Mogles troche zaczekac jest troche zimno w nocy aby wyslac pajaczki a za niedlugo zgodnie z prognozami temperatury maja wzrosnac , ale mam nadzieje ze ci odzyje pajaczek
Pozdrowienia
co wy pleciecie? jakiego przesuszenia??
JAbol dopiero co sie zarejestrowales i juz dajesz rady?? i do tego jakie bezsensowne!! Pajak kurczy pod siebie nogi nie tylko w przypadku przesuszenia.
Dobrze napisal Rewja stosuj sie do tych wskazowek i sie przekonasz.
JAbol ostrzezenie!! nie udzielaj glupich rad.