Zobacz pełną wersję : Papierosy??
Chciałem sie zapytać czy papierosy szkodza ptasznikowi (kedzior)?? Bo ja niestety pale i to czasami duzo ale niemoge za czesto wietrzyc bo bedzie za zimno. :/ A gdzie indziej tez niemoge palic bo mieszkam w internacie.
napewno nie jest przez to szczesliwy :P
Nie szkodza przynajmniej nie zauwazylem, moja rosna jak na drozdzach regolarnie (fakt z jakiegos powodu sparalizowalo cambridgei ale mozliwosc papierosow wykluczam) wiec nie przejmuj sie tym zabardzo bardziej powinnien ci przeszkadzac smrod w pokoju (bynajmniej dlatego juz tam nie pale) :D
cyclosternum
30-12-2013, 08:10
ja nie pale i nie pozwalam polic w pokoju gdzie są pająki.
napewno wpływa to niekorzystnie na ich zdrowie wiem ze modliszki padają.
pająk pewnie tez wkoncu padnie...
Deathscythe
30-12-2013, 08:54
Ja czasami palę w pokoju i nic moim stworkom się nie dzieje. Jak chce ci się palić to wyjdz na balkon, przed klatkę albo poprostu wyjdz się dotlenić na dworze :]
YaKiLLaK
30-12-2013, 09:04
Pamiętam kiedyś ktoś pisał, że jakis znajomy wpadł do niego i dmuchnął dymem w dorosłego pająka (nie pamiętam gatunku) i na drugi dzień pająk padł, więc chyba szkodzą papierosy..... Poszukajcie w archiwum bo bylo coś takiego....
Krycha.k15
30-12-2013, 09:17
kumpel palił w pomieszczeniu gdzie trzymał myszki dla pajaków
niestety na nastepny dzien po tym jak pajak (Acanthoscurria geniculata)
zjadł myszke zdehł była to 2 letnia samica.
przedtem tez im dawal myszki ale pezposrednio ze sklepu.
nie wiadomo do konva od czego tak naprawde zdechl pajak
ale najprawdopodobnie od tego
Pozdrawiam
Krystian
Ja odkąd mam pająki przestałem nawet kadzidełka w pokoju palić z obawy o zdrowie spiderków.
Moim zdaniem dym tytoniowy jest dla nich szkodliwy, ale pewnie wszystko zależy o jego stężenia w powietrzu.
RAMMSTEIN1
30-12-2013, 09:53
Jeżeli chodzi o szkodliwośc palenie przy pająkach to nie zauwazaylem aby w jakis sposob im to szkodzilo, pale paczke dziennie czasami 1,5 - a gdy wpada Jaxter to juz w ogole mgła. :)
Moje pajaki zyja i nie narzekaja :P
leviatan
30-12-2013, 10:13
Palenie jest ZŁE !!! ];->
Hmm, ciezko stwierdzic, ale IMO kazdemu zywemu stworzeniu papierosy szkodza (skoro zawieraja silne trucizny)... ;)
Palenie jest złe...ale palenie fajki drewnianej jest super!!!
Palenie jest złe...ale palenie drewnianych fajek jest super!!!
Szkoda fajki, lepiej palic w niej tyton =;-)
niestety tego nie wiem bo nie pale i nigdy nie palilem i na moje szczescie nikt u mnie w domu nie pali, ale podejzewam ze w jakims tam stopniu na pewno moze to zaszkodzic.
Bo jak szkodzi ludzia to dlaczego ma nie szkodzic innym zwierzaka i pajaka rowniez.
garo
rastafaq
30-12-2013, 17:12
Moj znajomy hodowca pali normalnie w pomieszczeniu pajakowym(jest to specjalne pomieszczenie tylko dal nich) i nic sie z nimi nie dzieje, a pali "mocarze", jego syn zaś biega po domu (także w pomieszczeniu pajakowym) z dziwnie pachnacymi , a nawet smierdzacymi kadzidełkami, których to woń roznosi się silno w całym domu, a najbardziej w pomieszczeniu pajakowym i tez to w żaden sposób nie wpływa na ich zdrowie, a przynajmniej narazie, nie wiam jak to bedzie za pare lat, ale nawet jak coś padnie to kto wie przez co.
Jeszcze nie słyszałem żeby dym papierosowy komuś nie szkodził. Raczej działań leczniczych to on nie ma... :/
Nikotyna to naturalny środek owadobójczy !
Czyli przestroga dla wszystkich nie kupować pająków od Ramsteina. Podtrute nikotyną, a że to jest trucizna to bardzo łatwo sie przekonać. Namówcie małolata na to żeby na pierwszy raz wypalił ciurliem trzy papierosy. Cięzkie zatrucie nikotyną.