Zobacz pełną wersję : Dziwna samica ????
Od dwóch dni razem z bratem i kumplem próbójemy zapłodnić samice i jest tak wpóściliśmy samca Acanthoscurria geniculata do samicy Acanthoscurria geniculata wszystko jest na dobrej drodze samiec stuka bulbusami o ziemie a samica drga odnóżami (przynajmniej mi się tak wydaje że jest wporządku) wydaje mi sie że to znacy że przyjeła samca. Samiec zbliża się krótkimi krokami w strone samicy i co każdy ruch powtarza uderzenia bulbusami i czeka na odpowiedź samicy. Kiedy już samiec dochodzi do niej to samica skurcza nogi co przezkadza samcowi zachaczenia haczykami w samce ???? nie wiem czemu sie tak dzieje już próbowaliośmy wiele razy i nie doszło do skutku może to jest gra wstępna ???? albo uważają że do siebie nie pasują ?? :):):) prosze o szybkie i sensowne odpowiedzi czytałem FAQ i nic tam takiego nie ma co robić nadal próbować ????
Jestes pewny ze jest juz dojrzala?
Samica jest po 13 wylince samic po 12
Kaszkiet
29-12-2013, 06:18
PLU czemu pytasz o takie rzeczy skoro w profilu napisales juz ze rozmnozyles ten gatunek
Nie napisal nic takiego. Kliknij na gatunek geni i tam pisze ze ma nadzieje ze sie zgraja.
marianex
29-12-2013, 06:27
PLU łacz je do skutku ale najlepiej tak za kilka dni spróbuj ponownie kiedys musi samiec
ja zapłodnic
Więc tak rozmnażanie jest podane dlatego że go kupiłem i koleś mi powiedział że już ją zapładniał więc dlatego tak napisałem lecz mnie okłamał i okazuje się że ona nigdy ne była zapłodniona więc chciałem to usunąć lecz okazało się że dopuściliśmy je i sie chyba udało (chyba ponieważ nie wiem jak rozpoanać że samiec zrobił swoją powinność) nie wiem jak to rozpoznać czy w poźniejszym czasie można zobaczyć u samicy instykt macierzyński i czy możana dalej dopuszczać bo wydaje mi się żę użył tylko jedego bulbusa ???? jak to sprawdzić sie udało ????
rozmnozenie zaznacza sie jak zobaczysz nimfy, albo nawet jak juz bedzie L1 a nie dlatego bo Ci sie wydaje ze sa zaplodnione. Tak to ja mam 2 samice zaplodnione i czekam na kokony co nie znaczy ze je rozmnozylem.
Kaszkiet
29-12-2013, 06:55
a to czy samiec zrobil swoje dosc dobrze widac, poogladaj jakies filmiki z kopulacja to bedziesz wiedzial .Zaplodnienie nie rowna sie rozmnozenie do tego daleka droga
rastafaq
29-12-2013, 08:08
Hmm...może być , że samica jest za młoda albo samiec jej poprostu nie odpowiada, ja tak mialem z Ceratogyrusem, jeden samiec odrazu podbiegl i ja zaplodnil, a drugi sie czaiła potem uciekał.Niestety nie wszystko w przyrodzie układa sie tak jak chciałby człowiek, możesz jeszcze spróbować, a jak dalej to nie przyniesie rezultatów to poczekaj , aż samica wylinieje lub na drugiego samca.