Zobacz pełną wersję : KĘDZIOR L5
mateuszeq
22-12-2013, 10:57
Witam . Mam pytanie czy można Kędziorka L5 wsadzic do terra o wymiarach 30x30x30 I czy nic się mu niestanie??
Wsadż go do jakiegoś faunaboxa.Kędzior L5 jest za mały na takie terrarium.Będzie się gubił.
Krycha.k15
22-12-2013, 11:04
mozna ale po co?????
ptaszniki wola jak maja mniej przestrzeni, a więc ja bym go trzymal przynajmniej do
L7 w pojemnikach np po jakiejs salatce
jak go wsadzisz do terra to:
A)
moze ci zwiac i nawet nie bedziesz wiedzial kiedy
B)
nie bedzie chciał jesc (co i tak u nich jest normą)
C)podobno przy duzych przestrzeniach przechodza wolniej wylinki
i wolniej rosna
Pozdrawiam
"Oko za oko ząb za ząb...
A czemu dupa za pieniądze..???"
za duze bedzie mial problemy zeby sie zaaklimatyzowac moze nic nie jesc :/ proponuje jakis mniejsze mieszkanko
Pozdrawiam
L5 mam w pojemniku na mocz. polecam
mateuszeq
22-12-2013, 11:49
Mój pająk nieZmiescil by sie do pojeminika na mocz :PArchie napisał(a):
A wsadź do takie go wielkiego terrarium. Najprawdopodobniej się zakopie i to tak, że go nie znajdziesz albo ucieknie. Małe pająki najlepiej trzymać w mniejszych pudełkach.
To ze pajak sie nie zaaklimatyzuje to totalna bzdura, tak samo ze pajak nie znajdzie pozywienia. Pajaki sie nie klimatyzuja tylko robia gniazdo tam gdzie im najlepiej pasuje. Bys go trzymal w terra tak duzym to zrobi dziure i bedzie tam siedzial. Bys go trzymal w faunaboxie (dalbys kryjowke lub nie) to tez cos sobie zrobi. Pajaki znajda pokarm bez problemu.
Owszem, znajdą i się zaaklimatyzują. Ale problemem jest to, że jak taki pająk się zabunkruje (a Brachypelmom to dość dobrze wychodzi) to kolega go nie znajdzie. :)
Zgadzam sie z Tobą morda. Wsadzilem mojego Kędziora L6 do akwaterrarium o pojemnosci 30l. Pajak sie zakopal i nie moglem go znalezc przez okolo 1-2 mieciace. Mialem juz kupywac nowego pajaczka az moja mam go w srodku znalazla jak sprzatala kolo niego kurze. Wiec mozna ale wtedy jest utrudniona widocznosc.
to moze to bylo akwarium 301 litrowe boobo :P hi
Raczej nie. Wymiary to 30x25x30 (albo cos kolo tego)
można by go wsadzić ale po co takie duze terra dla takiego małego pajączka!! jescze wejdzie na szybke na duża wysokość i spadnie i stanie mu sie krzywda a najważniejsze jest przecierz bezpieczeństwo zwierzaka :) wiec walnij go moze do pudełka po surówce :P
rastafaq
22-12-2013, 12:59
Jak chcesz do terra wsadzic to nasyp mało ziemi, wtedy nie powinno byc problemów ze znalezieniem, ja jestem za wsadzaniem pająków od L6-7 do terra, no wyjatkiem jest oczywiscie Blondas :)
ja ta mmoje kedziory L5 trzymam w słoikach 0,5 litra i bardzo dobrze im tam jest:D:D
a czego Ty nie trzymasz w sloikach :P
Moje zdanie jest takie samo kup sobie terra small (czyli jak najmniejsze bo to różnie nazywają) albo troche większe i w miare wysokie :):)
P.S Kiedyś nasze Faunaboxy były używane do transportu chomików ale to był wtedy kiedy pająki były żatko spotykane w donach :):):)
Dawidptasznik
23-12-2013, 13:08
Nie mozesz wsadzac ptasznika l 5 do tak duzego terra, poniewaz:
- nie bedzie mogl upolowac ofiary
- zakopie sie w koncie i nie bedzi wychodzil
- po kilku miesiacach moze zdechnac
Najlepiej wloz go do terra o wymiarach 20x15x15x
Pozdro i powodzenia w hodowli!!!!