Zobacz pełną wersję : Boehmei a piasek
FaUnA_BoX
26-11-2013, 17:39
witam czy Brachypelma Boehmei może żyć na piasku?? ale takim bardzo bardzo zadkim?? bo posiadam taki i mysle ze ladnie by to wygladalo ale nie wiem czy mu to nie zaszkodzi...
PrzemekB
26-11-2013, 17:49
Piasku?? ale jakim ? takim z plaży ? :) ... wątpie zeby to był dobry pomysł ... polecam mieszaninę torfu i włókna kokosowego...
W naturze chyba zyje na piasku... Wiec nie powinno byc problemu.
JA BYM NIE DAWAL GDYZ (NIE WIEM CZY TO PRAWDA) PAJAK MOZE SIE UDUSIC JAK MU WEJDZIE PIASEK W JEGO PRZETCHLINKI KTORE SA PO STRONIE BRZUSZNEJ A ON SAM SOBIE NIE JEST W STANIE GO WYGRZEBAC, ALE NAJLEPIEJ POCZEKAJ JAK KTOS BARDZIEJ BIEGŁY W TEMACIE SIE WYPOWIE
Po pierwsze nie krzycz.... Po drugie kto ci tak naopowiadal?
popierwsze nie krzycze tylkozapomnialem wylaczyc caps lock po drugie kiedys grzebalem po sieci znalazlem taki opis dotyczacy podloza dlatego tez pisze ze nie musi byc to prawda-nie wiem
FaUnA_BoX
27-11-2013, 07:01
no taki z plaży i właśnie też coś mi sie kiedyś o oczy obiło że może sie udusić no ale przecież boehmei żyje na piasku nie??...
Foxtrott
27-11-2013, 07:04
kiedyś panował taki pogląd, ale wg mnie to nieprawda
jest to nie prawda z tym że sie udusi, a jak ktoś nie wie nic na ten temat to najlepiej niech sie nie wypowiada - mój murinus juz żyje na piasku kilka miesiecy i jakoś mu nic nie jest
FaUnA_BoX
27-11-2013, 07:54
ok czyli moge dać mojemu boehmejowi piasek?? na bank nic mu nie bedzie??
FaUnA_BoX
27-11-2013, 08:21
ok dzięki mam nadzieje że wszystko będzie oki ;)...
w jakimś faq czytałem ze niemozna dawac... w końcu ptaszniki maja narzady oddechowe z dolnej strony ciała...ja bym nie dawał, pozatym trudno wilgotnośc utrzymac
Czy waszym zdaniem w srodowisku ptasznikow nie ma piasku, ani kurzu???
FaUnA_BoX
27-11-2013, 09:21
hehe nokeg ty chyba nie wiesz jak piasek trzyma wilgotnosc ;)
dokładnie piasek bardzo dobrze trzyma wilgotnosc!
Moze pajakowi zrobili sekcje zwlok i znalezli piasek :D
rastafaq
27-11-2013, 14:16
Mozna trzymac na pisaku, ja juz Boehmei trzymam tak ponad rok,zdjecia na stronce w profilu.
Nie dziala pod Firefox'em.....
Pewnie ze mozna. Slyszales ze komus "udusil" sie pajak? POZATYM ROWNIE DOBRZE MOZE SIE "UDUSIĆ" (hihi) zyjac na podlozu - np kokosowym - wiesz drobna czastka sie dostanie w przetchlinki... ii... kicha :P :P :P
Zadbaj aby pisaek byl bez pasozytów, zadnych larw, jaj, - zreszta chyba nie tzreb Ci tego mowic :)