Zobacz pełną wersję : the best of
Witam.
Na forum pojawiają się co jakiś czas ciekawe rzeczy.. Ot chociażby ostatnia kartoteka roztoczy Dark'a, albo piękne zdjęcia poglądowe wylinek, alternatywne sposoby rozpoznawania płci itp tematy.
Takie posty wiszą kilka dni, a jak znikną z pierwszej strony nikt już tam nie trafia (to pewnie przez tą ogólna awersję do guziczka "szukaj"..). Co prawda moderatorzy obiecują odsyłać tam ludzi, ale na obietnicach się kończy a odsyłanie sprowadza się do FAQ i archiwum.
I stąd pewien pomysł..
Może by tak zorganizować jakiś dział gdzie trafiałyby tego typu wartościowe posty i były pod ręką dla przyszłych pokoleń?
Wiem że wymagałoby to trochę poszukania, które ktoś by muiał wykonać, ale po zebraniu tego wystarczyłoby podpiąć to obok FAQ na forum i wszystkim byłoby łatwiej.
Pomysł oddaję do oceny szanownych forumowiczów..
Dark Raptor
23-11-2013, 12:42
Dokładnie.
Gdyby umieścić jakiś dział (przyklejony post w obrębie pajęczaków) ze zdjęciami wylinek - określanie płci, FAQ (w łatwiejszej do znalezienia wersji niż malutki zielony napis) + foty roztoczy, terrariów itp. To może rozwiązałoby chociaż w jakimś stopniu problem "kędziorkowania" - tu jestem idealistą ;-)
jest za... pomysl bardzo dobry
_Andrzej_
23-11-2013, 12:51
Bardzo dobry i wartościowy pomysł. Jestem za!!!
Niech powstanie jedno źródło dobrych i cennych informacji.
Tak - można by zrobić jeden temat, w którym będą odnośniki do cennych tematow tu na Pajęczakach. Ale jak zrobić taki "przyklejony" temat nie wiem. Zapytajcie Nooka - He's the boss here.
cyclosternum
23-11-2013, 13:05
popieram tak powino sie zrobic i może jeszcz powiększyc ten znaczek szukaj bo chyba nie wszyscy go widzą :-p
tez jestem za :) bardzo dobry pomysl werni
spider13
23-11-2013, 13:07
Ja jestem za to świetny pomysł :D
Jestem totalnie ZA.
Nie zapomnijcie o tabelce jadow ptasznikow:)
Predator
23-11-2013, 13:19
Jak najbardziej za
uwazam dokladnie jak morda juz dawno bysmy tu porobili przyklejone posty jak by sie dalo co niestety w tym systemie sie nie da. Prosby kierowac do bossa Nooka.
Pomysł jak najbardziej godny zrealizowania!!
Wszystko fajnie, ale: to było już wałkowane co najmniej 2 razy i nie wyszło. A dla czego? Na to pytanie odpowiedzi nie znajdziemy - możemy się jedynie domyślać, że po prostu komuś się nie chce.
Oczywiście jestem ZA (ale wrodzony pesymizm nastawia mnie do tego sceptycznie)
Vagansmen
23-11-2013, 13:55
No to żeby było jasne: ja też oczywiście jestem za, pogratulować znakomitego pomysłu werni
Theraphos
23-11-2013, 14:07
Ja też za, jednak czy NOOK sie zgodzi?? Oto jest pytanie(i czy mu sie bedzie chciało;)?
Jeśli się nie da zrobić przyklejonego na stałe posta to przynajmniej założyć takiego i wkleić gdzieś na stałe widoczny link (np przy dziale 'pajęczaki'). No i post musiałby być zamknięty, co by wiara nie śmieciła w wartościowych wiadomościach, bo jakby każdy zaczął dopisywać swoje 5 groszy to by było to co zwykle :P
Brawo bachus..
Jedyne co tak naprawdę jest potrzebne to link do spisu ciekawych tematów na stronie głównej forum (obok FAQ, systematyki i spisu moderatorów). Aktualizacją spisu mogą się zająć moderatorzy, więc nikt nie będzie tam śmiecił.
Rola NOOKA ograniczyć się może tylko do dodania linku na stronie i ewentualnego udostępnienia miejsca na serwerze na zebranie fotek do tematów, żeby nie poginęły na prywatnych stronach.
Na dobry początek jedyne czego potrzeba to kilku chętnych do przekopania się przez archiwum w celu wyszukania zaginionych skarbów :)
Jak już taki spis powstanie to wtedy będzie można zacząć marudzić NOOKOWI :]
mysle ze Nook sie zgodzi, moze niech kilka osob przeszuka archiwum i jak cos znajda wrzuca do posta zbiorczego i moderatorzy to przeskanuja i wybiora te najcenniejsze posty na ktore tak wielu poczatkujacych szuka odp.
Pozdrawiam.
Bardzo dobra idea. Ale czy realna do spełnienia ? Bo ja sadze ze raczej nie :(:( Choć jeśli sie uda to będe mile zaskoczony:) Miejmy nadzieje ze dojdze do skutku
JAK najbardziej jestem za !!! bardzo dobry pomysl moglem ja na taki wpasc :P :D:D
POZDRO
Hmm, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to duzo nie pomoze :/ Jednakze pomysl dobry. Jesli uchroni to ludzi od czytania chocby 1/10 posta kedziorkowcow to jestem za :D