Zobacz pełną wersję : Brachypelma boehmei+Grammostola pulchra
crocodyll
02-11-2013, 11:45
Mam pytanie do chodowców,co myślicie o dopuszczeniu samiczki B.boehmei i samca G.pulchra(jestem akurat w posiadaniu takowych)???Czy ktoś już czegoś takiego próbował???Co z tego może wyjść???
ps.Wiem że hybrydy to nie jest dobry pomysł ,ale może jednak warto by zaryzykować,dlatego chcę się poradzić Was???I tak pewnie zakupię samczyka B.boehmei.
marianex
02-11-2013, 11:51
absolutne NIE dla hybryd , co do hybryd naturalnych to nie mam zastrzezen ale po co zasmiecac ,,rynek`` pajakami bez zadnej wartosciowej krwi (krzyzówki = zły pomysł)
Foxtrott
02-11-2013, 11:54
wg mnie nic nie wyjdzie bo to odmienne rodziny. nawet nie próbuj, bo to bardzo sły pomysł. tu masz nawiązanie do temtu hybryd http://www.terrarium.com.pl/forum/read.php?f=16&i=56216&t=56216
Awikularia
02-11-2013, 12:00
Hmm, taka hybryda nie jest mozliwa. Gdzie Rzym, gdzie Krym...
Nie rozumiem dlaczego ludzie chcą krzyżować wszystko co mają. Ciekawe co ktoś jeszcze wymyśli.
crocodyll
02-11-2013, 12:04
Dzięki:) W takim razie szukam już samca B.boehmei:) Może ktoś ma w ofercie???:)
A niech wrzuci samca do samicy - jak jedno zje drugiego będzie kolejna polewa na Forum....
ZŁOTY CYTAT:"Czemu mój kędziorek nie chce jeść?"
a może lepiej
ZŁOTY CYTAT:"co myślicie o dopuszczeniu samiczki B.boehmei i samca G.pulchra?"
Samica Boehmei najprawdopodobnie zabiłaby samca Pulchra, krzyżówka pewnie by się nie udała a utworzenie hybrydy to zły pomysł (ciekawe jak by wyglądała ta hybryda)!!
soltys_szczecin
02-11-2013, 21:51
heh - czego sie spodziewales w odpowiedziach ?? wystarczy spojrzec na inne posty i co widac ?? odpowiedzi na najprostze pytania przeradzają sie w pole do popisu docinkowosci ,,fachowcow" i prawda jest taka ze nie mozna sie zbyt wiele tu od nich dowiedziec najczesciej ... bo jedyne co piszą to FAQ albo jestes głupi itd itp
ja nie mówię że hybrydy to syf, mam gdzieś hybrydy ale przecież to jest OCZYWISTE, że samica zje "obcego" samca. A wogólew nie wiem dlaczego 90% terrarystów chce się wszystkiego dowiedzieć z neta a nie wezmą do ręki książkę. Ja wszystko wiem z książek i w nich tyle samo a nawet więcej niz bym się tu dowiedział.