Zobacz pełną wersję : Murinius
mlody944
01-11-2013, 14:51
Pare dni temu sie dowiedzialem ze murinius ukasikl mojego kumpla.Niestety kumpel to pozadnie odczul poniewaz przez jakies 2 tygodnie byl prawie caly napuchniety.Czy moglo byc gorzej??
WojtekRzeszow
01-11-2013, 14:57
Zawsze moze byc gorzej, ale chyba wystarczajaco sie wycierpial.
Mysza1983
01-11-2013, 14:57
mógł wykitować
mlody944
01-11-2013, 15:01
Serio po ukaszeniu muriniusa mozna kopnac w kalendzarz??
Mysza1983
01-11-2013, 15:06
jak można wykorkować po ukąszeniu osy to czemu niemożna by po ukąszeniu murinusa :-]
mlody944
01-11-2013, 15:08
ale to trzeba byc uczulonym na osy albo musial by cie udziabac w przelyk :)
mozna mozna.. mojego kolegi babcia umarla po osie, a moja siostre dziabla w przelyk (zjadla ja na sliwce) gdybym nie mieszkal 500m od szpiltala to pewnie by sie udusila.
ziu to twoja siostra miala naprawde wielkie szczescie
hmm jedzac śliwki terz pestką mozesz sie zadławić ...
większa szansa ze jamnik cie na ulicy zagryzie niz ze umzesz od ukąszenia :P:P:P
ale trzeba uwarzać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szczegulnie jak jest sie alergikiem :P
soltys_szczecin
01-11-2013, 18:40
ptaszniki nie są zbyt dobrym wyborem dla nie ostroznych ludzi - zwłaszcza alergikow :/
Mysza1983 napisał(a):
> mógł wykitować
>
Bzdura !!! Mogl wykitowac tylko pod warunkiem,ze jest uczulony na jad. Przesatncie siac panike.Wiekszosc z nas miala doswiadczenia z ugryzieniami os i jesli wynikiem bylo puchniecie to istnieje mozliwosc,ze jest sie uczulonym.Chyba tylko jakis ryzykant,ktoremu zycie niemile kupilby bardzo jadowitego pajaka.
mlody944 napisał(a):
> ale to trzeba byc uczulonym na osy albo musial by cie udziabac
> w przelyk :)
Mam pytanie czy Twoim zdaniem jest technicznie mozliwe zeby pajak ugryzl kogos w przelyk ?? Mnie sie wydaje ,ze jest to troche niemozliwe.
Nikt nie sieje paniki kazdy moze wykitowac jest to malo realne ale jest! i trzeba o tym tez dobrze wiedziec. Murinus ma bardzo mocna neurotoksyne, dla zdrowej osoby raczej konczy sie w na slabych objawach ew. szpital. Ale uczolona osoba moze zejsc szybko.
Samael_ napisał(a):
> Bzdura !!! Mogl wykitowac tylko pod warunkiem,ze jest uczulony na jad.
> Przesatncie siac panike.Wiekszosc z nas miala doswiadczenia z ugryzieniami os i > jesli wynikiem bylo puchniecie to istnieje mozliwosc,ze jest sie uczulonym.Chyba
> tylko jakis ryzykant,ktoremu zycie niemile kupilby bardzo jadowitego pajaka.
a uczulony czlowiek to nie czlowiek?? mozesz nawet nie wiedziec ze jestes uczulony na jeden skladnik jadu i pech.
noooo
czyli mugł czyz nie ??:P:P
Baku napisał(a):
> noooo
>
> czyli mugł czyz nie ??:P:P
>
Bakus moglbys jasniej....:]
ziu napisał(a):
> Nikt nie sieje paniki kazdy moze wykitowac jest to malo realne
> ale jest! i trzeba o tym tez dobrze wiedziec. Murinus ma bardzo
> mocna neurotoksyne, dla zdrowej osoby raczej konczy sie w na
> slabych objawach ew. szpital. Ale uczolona osoba moze zejsc
> szybko.
No i jeszcze nikt, nie umarl od ukaszenia P. murinus no przynajmniej nie udokumentowano takiego przypadku...
I cale szczescie moze po prostu zadna babcia nie trzymala murinusa ani siostra kogos nie zjadla go na jablku :D
najwyżej mógł umrzeć:/ nie no współczuje...