Zobacz pełną wersję : Avicularia
Avicularia 7wyl.ledwo idzie na przykurczonych nogach .Nie jest przesuszona.
Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
A moze ma za mala wilgotnosc. A od kiedy tak sie dzieje?
.....podaj mu ze strzykawki wode do picia ,.moze spragniony jest .Czesto moja jest mocno spragniona ,mimo ze ma pojemniczek z woda .Szczególnie kiedy dostaje duzo maczników ....
Ma wodę , odpowiednią wilgotność i temperaturę
....a co podawałes do jedzenia ostatnio, oprucz standardowego jedzenia jakies urozmaicenia moze ....moze cmy
jezeli muchy były łapane ze srodowiska naturalnego pajaczek mógł cos podłapac jakiegos pasożyta ,.........lub srodki chemiczne zawarte w owadzie co sie czesto zdarza u owadów z naturalnego odłowu .mogły mu zaszkodzic...o ile pajaczek przyjmuje pokarm i jest w miare ruchliwy to moze bedzie ok ..zmień pokarm na swierszcze no i czekaj co sie bedzie działo.Podnies temperature ....i tak dalej .A kiedy miał pajaczek wylinke ostatnio, lub kiedy sie spodziewa..?
O ile karmiłes przez dłuzszy czas samymi muchami to podaj jakis pokarm bardziej tresciwy bo muszki to za duza dieta dla takiego pajączka ,...moze byc poprostu osłabiony z głody . A z tego co wiem avicularie maja niezły apetyt.
Awikularia
21-08-2013, 04:41
A moze po prostu pada sam z siebie - znaczy bez widocznej przyczyny. Mi tak padlo kilka Avicularii, a byly karmione tym samym i z tego samego zrodla. Czesc przezyla, czesc nie.
Frontside
21-08-2013, 05:47
nie chce krakac ale przygotuj sie na to najmniej przyjemne. ja to ostatnio przechodzilem :( jedna z moich A.bicegoi padal. dwa te same pajaki, ta sama wylinka (L6), to samo jedzenie i niestety jedna stwierdzial ze znudzilo sie jej zycie... :(