Zobacz pełną wersję : P.Cambridgei >WYLINKA<
G.R.Z.E.S.I.E.K.
19-08-2013, 11:28
Cześć! Mam problem z samiczką Cambridgei ( ok. L10). Rano zaczęła zrzucać wylinkę i do tej pory nie może sobie poradzić z dwiema nogami ( nie licząć trzeciej z której ze stawów cieknie krew). Najgorsze jest to, że nawet nie próbuje zrzucić z nich skóry. Siedzi na ściance razem z tą niezrzuconą wylinką... Czytałem, że pająk może sam odrzucić kończyny, ale jeśli tego nie zrobi? Proszę o poradę...
Eh... kolejna osoba z tym samym problemem... Pająk może sam odrzucić kończyny... Po primo: czy była (jest) odpowidnia wilgotność w terra, jak nie to b. źle! Po drugie primo: może spróbuj delikatnie zwilżyć te miejsce i "odkleić" wylinkę. Po trzecie primo: poczekaj jak jeszcze ktoś coś napisze na ten temat i daj pająkowi na razie spokój!
Eh...jak Ci się nie chce odpowiadać osobie z " tym samym problemem" to nie odpowiadaj, po co dodatkowe komentarze :-/ A więc mówię za kumpla, pająk miał odpowiednią wilgotnośc i jeszcze ją zwiększyliśmy a poza tym niewiem jak można odkleć skórę z nogi :-/ O ile się orientuję, to ta próba "odklejenia" wylinki z kończyny skończyła by się oderwaniem całej kończyny...
Poczekaj troche. Zwykle komplikacja przy wylince=śmierć. Zapewne wszystko się dobrze skończy - musisz tylko poczekać i troche zwiększyć wilgotność.
nic nie poradzisz, mozesz zwilzyc bezposrednio konczyny, te uwiezione, ale to raczej niewiele da. Pozostaje czekac. Skoro to tylko nogi to powinno sie skonczyc dobrze.
Jak pająk zaczyna liniec to najlepiej zwiekszyc WILGOTNOSC innego wytłumaczenia nie umiem znalesc
G.R.Z.E.S.I.E.K.
21-08-2013, 13:40
Hej! Mój problem nie został dalej rozwiązany pająk juz ponad 3 dni wleccze za sobą wylinke. 2 nogi są dalej uwiezione jak sprawdzałem to niestety juz są martwe. Co mi poradzice...