Zobacz pełną wersję : metallica maly agresor
Czy ktos sie spotkal z agresywnymi aviculariami ?? Moja jest przed wylinka siedzi ciagle w gniezdzie i chcialem ja lekko poruszyc patyczkiem zeby obejrzec ja gdyz dawno nie wychodzila z gniazda ja wkladam patyk do gniazda a metallica 1,2,3 razy kasnela patyk :D troche sie zdziwilem. Nie wiem czy jest to spowodowane tym ze zaingerowalem w jej gniazdo czy fakt ze przed wylinka a moze glodna bo nie byla karmiona kilka tyg???
Pozdrawiam
moze chciala ci dac do zrozumienia ze pajakow sie nie rusza przed wylinka
tez mi sie tak wsumie wydaje ale jak pamietam to ona atakowala pensete ;] jak jeszcze obzerala sie cmami :D moze mam agressive metallica. Zobacze po wylince jak bedzie.
Awikularia
18-08-2013, 17:12
Mysle, ze byla to reakcja na drgania pajeczyny - sam mowisz, ze pajak dlugo nie jadl. Myslal, ze to pokarm no i udziabal. U mnie tez tak bywa - niektore pajaki podskakuja do pensety i zamiast zlapac swierszcza, to zgrzytaja zebami o metal...
hmm no to dzis lece po swierszczyki myslalem ze bedzie lniala i nic nie ruszy a tu widac ze glodna :D
....czesto moje avicularie tez tak reagują ,nawet kiedy kropla wody spadnie w pajeczynke to dochodzi do takich reakcji jak Ty opisujesz,co do dotykania pajaka czym kolwiek w jego gniezdzie uwazam za niewłasciwe . Reszte powiedziała Awikularia. Moja A.Versicolor która jest po 8 wylince za kazdym razem kiedy ją karmie zachowuje sie dosyc nadpobudliwie nawet kiedy jest dobrze najedzona ,mysle ze chce pokazac do kogo nalezy jej teren i nie jestem tam mile widziany.
wlasnie dzis przeszla wylinke i jest piekna L8 ;-).
Nie pochwalasz nie pochwalasz ja np nie pochwalam branie na reke pajaka a jak mialem go wyploszyc z gniazda w celu obejrzenia jego odwloka??? zkoro tam nie ma dostepu przecierz nie dotykalem go meczac tylko chcialem zeby zmienil swoja pozycje. Ja rozumiem ze kazdy chce byc "fajnym hodowcom" i niby nie popelniac bledow ale przecierz nie wyciagne go z gniazda na wedke z kieblasa.
Dzieki za opinie. :-)
Pozdrawiam.