Zobacz pełną wersję : L.Parahybana wylinka
mam takie pytanie jak dlugo przed wylinka pajak t przestaje jesc? 2 tyg?miesiac?? jest do duzy pajak ok L9-L10 ma temp ok 27-30 w nocy >25 jald codziennie a ostatni raz jadl ponad tydzien temu 3cm szarancze
Tony_666
05-08-2013, 16:27
W tej temperaturze pajak tej wielkości,powinien na tydzień przed wylinką zaprzestać pobierania pokarmu.Choć może to zależec od kwestii osobniczej.Poczekaj sam sie dowiesz...
nigdzie nie jest powiedziane ze tydzien wczesniej przestaje jesc.. jak powiedziales to zalezy od osobnika.. jeden nie je dluzej drugi krocej i nie ma zadnej reguly..
krzdab2150
06-08-2013, 00:45
Moja parahybana - podobnej wielkosci nie je od 2 miechow. Niedlugo raczej wylinka. Nie ma reguly, ile pajak nie bedzie jadl.
Nie ma reguły. Raz nie będzie jadł przez 3 miesiące a innym razem zje coś i na drugi dzień wylinieje.
Tony_666
06-08-2013, 13:52
Ja to wyciągnęłem z reguły tak jak u mnie dzieje przy pająkach tej wielkości co do odstępu czasu przed wylinką.Średnio u mnie pająki zaprzestaja pobierania pokarmu na 7-14dni przed wylinką.I tak jest w rzeczywistosci napewno w wiekszosci przypadków m.in.Lasiodor,Brachypelm i z innych ptaszników naziemnych tej wielkości .
dzis rano narobil kupe pajeczyny :) i siedzi i sie nie rusza :) wczoraj caly wyieczor sie czesal :)
mam jeszcze pytanko w ile czasu sie zwykle przewracaja na plecy od momentu zrobienia 'dywanika"?
joz po wszystkim :) okazal sie samcem :/ jeszcze nie dojzaly (z tego co wiem jeszcze 1 wylinka mu zostala)