Zobacz pełną wersję : romnazanie....
wCzoraj kolo poludnia wpsucilem do mojej samicy p.fasciata(ok 6 cm ciała, 9-10 wylinka) samca. Samiec cała noc chodzil po terra i ,,tupal'' nogami o sciany terrarium a Samica w ogole go ignorowała, zero reakcji...
Pierwszy raz rozmnazam peociltherie, znam tylko troche teorii ale czy zostawic samczyka nadal w terra??a mozee samica nie jest jeszcze gotowa na seksik;)?(jest jakies 1,5 miecha po wylince)
pozdrawiam
dorosla powinna juz byc. zostaw samca najlepiej
Awikularia
19-07-2013, 03:58
Ja bym dopuszczala jednak po 11 wylince. Skoro niektore samce Poecilotheria dojrzewaja dopiero po 10-11 wyl. trudno oczekiwac, aby samica byla dojrzala w tym wieku.... Czasami mozna przezyc niemile zaskoczenie, kiedy samiec ukasi samice... Ja dopuszczam Poecilotherie po 11-12 wylince. W przypadku P. ornata mialam mlode, teraz po kopulacji jest P. rufilata (w tym samym wieku). Zobaczymy, co z tego bedzie... Mlodsze kopulowac nie chcialy.
zabierz samca, zwieksz wilgotnosc i sproboj za kilka kilkanascie dni
Samica moze byc przed wylinka ...
samica miala wylinke jakies 1,5 miesiaca temu....dzisiejszej nocy tez dudnil a samica nic, chyba msuze go zabrac...
Moja samica P.fasciata dosłownie biegała za samcem, kiedy wpuściłem go do jej terrarium.Pająki tańczyły wokół siebie przez jakieś 10 minut, po czym samiec wlazł pod samicę i zrobił swoje (widziałem to dokładnie przez szybę od spodu). Trochę mnie takie tempo zaskoczyło; gdzieś kiedyś czytałem, że gody u Poecilotherii mogą trwać nawet 2 tygodnie, a u mnie 10 minut i po sprawie ;-) Kolejną osobliwością był fakt, iż samiec, którego dopuszczałem do mojej samicy dojrzał po zaledwie 7 wylinkach
Mort_80 a od kogo maiłęs tego samczyka??bo moj tez jest dojrzały po 7 wylince:)narazie pajaczki siedza potulnie i ,,przytulaja'' sie do siebie:)