Zobacz pełną wersję : Murinus lubi muze
Kurde. Wczoraj spierniczyl mi murinus po 7, 8 wylince. Wlazl do glosnika. Nie da sie go rozkrecic. Prosze o rady jak go wywabic:) dodam ze sie juz zadomowil . Przez dziure widac piekna pajeczynke.
Jezeli faktycznie nie da sie go rozkrecic to moze wsadz ten glosnik do terrarium, o ile sie tam zmiesci :P Wtedy gdy tylko pajak wyjdzie wyjmij glosnik...
A jak nie da rady w ten sposob to moze sproboj go zwabic swierszczeml.... Albo poczekaj az sam wyjdzie :P
KoMar_83
08-07-2013, 10:48
spróbuj wziąść na pęsetę świerszcza i wywabić go... albo weź siekierkę i rozmontuj głośnik :P
na tvp2 w niedziele w tym programie o niebezpiecznych bezkregowcach kolo pokazywal jak indianie wywabiaja T.Blondi (chyba) z dziury, potem go upiekli i zjedli :) gostek to robil tak wsadzil do dziury jakas nitke taka czy inne wlukno ptem poruszal i obracal tym wyciagajac pomalu i pajak wyszedl za tym
KoMar_83
08-07-2013, 11:39
widziałem to... koleś jakimś kawałkiem żyłki albo źdźbłem trawy wywabił pająka... chyba to była L. parahybana albo Hysterocrates Hercules z tego co pamiętam...
a jak dla mnie to był Hysterocrates Hercules... ale mniejsza o to :D ważne że go nadziali na patyka, nad ognisko i zjedli.
... jesteś tym co jesz ...
i gadał ze mięsko jest słodkie
KoMar_83
08-07-2013, 13:18
tylko trzeba piec bardzo ostrożnie i delikatnie... najlepiej smakuje średnio wypieczony... :]
Awikularia
08-07-2013, 13:34
Tak, tak, znawcy ptaszników... Hysterocrates hercules w Amazonii :/:/:/
KoMar_83
08-07-2013, 13:53
o przepraszam... dzwoniłem przed chwilą do Wojtka Cejrowskiego i powiedział, że jak był zaproszony na grilla do znajomych indian w Amazonii, to wziął ze sobą kilka Herculesów, które zanim trafiły na ruszt, zdążyły uciec... :D :D :D
dobra robi sie maly offtopic... z murinusa w glosniku zeszliscie na Herculesy w Amazoni ;]
Wracając do tematu ja bym rozbroił ten głośnik i go wyjął.
KoMar_83
08-07-2013, 14:04
mówi że sie nie da rozbroić głośnika... weź siekierkę... tylko uważaj na Murinusa...
a czy ja mowie ze trzeba go rozbrajac nie psujac? Jak sie nieda rozkrecic to trzeba rozwalic :D
musi sie dac jakos go rozlozyc przeciez ktos go kiedys poskladal do kupy nie??
NO wlasnie tak go poskladal philips ze sie go nie da rozlozyc:/ coz zapale swiatylo czerwone przy wylocie, murinusy lubia cieplo. Bede czekal. Juz dzisiaj go basami potraktowalem w srodku, ale nie wylazl:)
KoMar_83
08-07-2013, 14:55
spróbuj go wywabić takim sposobem jak indianie z Amazonii.... zacznij go wabić jakąś cienką rurką, lub czymś w tym rodzaju i powoli wyciągaj, żeby poszedł za "niby" ofiarą... może wtedy go złapiesz...
nie sadze zeby to bylo latwe tak zylka go wywabic.
on go raczej nie widzi i raczej go przestraszy niz wywabi.
przyklej jakies pudelko z wilgotnym torfem tak zeby od razu wychodzac z glosnika znalazl sie w tym pojemniku.i za kilka godz na pewno go w nim zastaniesz:)
Puść mu jakies disco polo, albo inne cudo i sam wyjdzie blagajac na kolanach o powrot do terra :p
Yeter przeciez napisalem ze lubi muze. I to wszystkie rodzaje:) Probowalem wszystkiego:P Istny meloman. Dzisiaj juz nie mam sily robienia pułapki. Jutro wieczorem zaczne walke. Co za koles juz 2 raz nawial:(
Inna sprawa ze dziwne uczucie klasc sie spac wiedzac ze murinus nie jest w terrarium:)
Ja proponuje zakleic wejscie do jego kryjowki bo moze wyjsc :]
KoMar_83
08-07-2013, 16:57
właśnie to miałem napisać...
Nie no spoko. Taki glupi to nie jestem
Wszystko ma zaplombowane
wes lep na muchy :D jak w nocy wyjdzie na lowy to go niespodzianka spotka :D
Atrax Robustus
09-07-2013, 18:33
Glosnik do terrarium i po frytkach =)
Wywabianie nic nie da, po pewnie koles jest troche zestresowany.. a zreszta proba nie strzelba.
Ehehe Atrax gdyby to bylo takie proste. glosnik jest spory:)
Maikardaaion
10-07-2013, 08:15
przerob glosnik na terrarium... :D albo zanies do serwisu i powiedz, ze jakis robak Ci do glosnika wlazl :)
Wybieraj: glosnik albo pajak... :/