newneo
14-05-2013, 08:15
W zeszłym roku kupilem parke niemal doroslych P.Cambridgei. Oba zrzuciły juz po dwie wylinki i teoretycznie są juz doroslymi pająkami, dojrzałymi do kopulacji. W opisach tego gatunku podaje sie, ze dorosłe samice mają wyraźny ornament na odwłoku oraz pomarańczowe paski na końcach odnóży, natomiast samce ich nie posiadają. Natomiast oba moje pająki mają pomarańczowe paski, lecz ornament na ich odwlokach jest niemal niewidoczny. Faktycznie, pająk ktory miał byc samcem ma dłuższe odnóża od tego ktory miał byc samicą, lecz nie ma ani bulbusów, ani haczyków na przednich odnózach... Chciałbym się zapytac, czy oba moje P.cambridgei są samicami i powinienem poszukac innego samca by je rozmnozyc, czy moze jednak mozlwe jest ze jeden z nich faktycznie jest samcem?
P.S. bardzo prosze by nie odpisywały mi osoby czyniące to na podstawie przeczytanych opisów, tylko ktos kto posiada dorosłe P.cambridgei, a najlepiej - miał okazje je rozmnazac. Pozdrawiam.
P.S. bardzo prosze by nie odpisywały mi osoby czyniące to na podstawie przeczytanych opisów, tylko ktos kto posiada dorosłe P.cambridgei, a najlepiej - miał okazje je rozmnazac. Pozdrawiam.