Zobacz pełną wersję : Niezrównoważony? :-/
Wszędzie jak czytam opisy odnośnie B. Vagans to pisze, że ma niezrównoważony charakter... O co z tym chodzi? Psychol? :-/
ze czasem zachowuje sie jak kedzior, a czasem moze mu odjebatoszyc i bedzie murinusem:P
The_Answer
13-05-2013, 05:52
gdy jest w terra to jest spokojny a gdy tylko otworzysz to robi się z niego murinus:P
Tak, psychol. :)
Nie ma reguł co do jego zachowania.
ze nigdy nie wiadomo co mu odbije i kiedy czapnie
Vegansy są bardzo nienormalne
ponieważ podam przykład np. jak
kupiłoby się od małego pare
ptaszników tego rodzaju to w
czasie 5,6,7 wylinki można zauważyć
jego zachowanie podczas wkladaniu
ręki do terra lub podczas przesówania
go jakismś kijkiem każdy z nich miałby
inny charakter jeden spokojny i nic
go nie obchodzi że swobodnie grzebiemy
mu w terra a inny znerwicowany i
atakuje powietrze nie mówiąc już o
ataku np. na pincete kiedy próbujemy
go poruszyć. :%:
@@@@@@@@
$!!!!Pozdro!!!!$
$!!!!!!PLU!!!!!!$
@@@@@@@@
The_Answer
13-05-2013, 06:24
za dwa tygodnie qpuje vagansa, :P, zakochalem sie w jego pojeba*** charakterze
Echm... Ja chyba zrezygnuje... Mam w domu wystarczająco dużo przekrętów, nie potrzeba mi kolejnego :P Ale dzięki za odpowiedzi...
Ja mam trzy.
Jeden nie robi absolutnie nic, mozna go szturchac, irytowac, ot- przesunie sie, schowa, oleje.
Drugi w takich razach zaczyna czesac, nerwowo skakac po calym terra, salwuje sie ucieczka, nie wiadomo, co wymysli, czasem sie rzuca.
Trzeci staje na lapach i gryzie.
A niezrownowaznie jest dlatego, bo kazdy z nich czasem zachowuje sie wlasnie tak, jak nie ma we zwyczaju.
Psychopatyczny Vagans.Wciela się w inne pająki,zależnie od tego,aką fazę złapie.Jego matka chyba brała psychotropy.
Ja też mam 3. Jeszcze młode dosyć (6.wylinka, jeden 7.) i muszę powiedzieć, że wszystkie są spokojne. Mogę im grzebać w pudełkach i nic. Najwyżej troszkę włosków poczeszą.
Ja mam dużego vagansia i mocno świrniętego. jest bardzo aktywny, więc jest na co patrzeć, ciągle coś dłubie. Najlepsza zabawa z nakrętką wody-wędruje po całym terra, a jak się gdzieś zaklinuje to on dostaje wścieklizny i z nią walczy. Łap nie wsadzam więc się nie boję. Bardzo go lubię.
Mój vagans L8 jest bardzo spokojny tylko podczas otwierania pojemnika wyczesuje włoski. Jeszcze nigdy nie probował mnie ukąsic. Jak nie będziesz go prowokował to będziesz miał spokoj. :)
Ja mam dwa duże vagansy (10wyl). Oby dwa rzucają się na wszystko i non stop się stawiają. Kiedyś były spokojniutkie - teraz im tak odwaliło. Kumple mają też kilka vagansów. Na przemian - kilka łagodnych i kilka świrów.
Ej wiecie co tak tu opowiadacie i normalnie chyba kupuje vagansa :D:D:D:D Jak na razie to po zakupie murinusa postanowilem ze nie kupuje juz pajakow (taki z niego psychol, zwlaszcza jak zrobil psikusa przy wychodzeniu z paczki i w ulamek sekundy mialem go na rece, a potem spieprzyl z pudelka i z radoscia maszerowal sobie po biorku). Z tego co widze to sie zachowuje lepiej niz blondi (moja blond jest temperamentem podobna do swinki morskiej :P) Kupuje vagansa i sru :P
Marian667
13-05-2013, 13:24
To moja Albopilosum (L10-11)ma niezle odpaly. Przed wylinka przenosilem ja do innego terra na rece i trzeba bylo ja popychac zeby sie ruszyla. Po wylince lekko ja dotknolem i od razu atakowala albo przyjmowala pozycje obronna, a teraz znowu ignoruje jak jej cos robie w terra. A wiec jak widac kazdy pajak jest nieobliczalny.
Może po wylince była poprostu głodna :]
Marian667, Twoj ptasznik byl prawdopodobnie tylko glodny po wylince.