Zobacz pełną wersję : Co to jest?
Dzisiaj kupiłam L. Parahybanę L7-8. Cała ma kolor jasnego brązu, natomiast na odwłoku ma dużą ciemną plamę. Czy jej coś dolega? Z góry dzięki za pomoc...
ano zapewne to jest miejsce po wyczesanych wloskach;] nic jej nie bedzie;]
Ta plama jest wręcz czarna, a włoski na niej są :(
To na pewno miejsce po wyczesanych włoskach, a jeżeli to miejsce jest czarne, oznacza iż pająk zbliża się do wylinki.
To nic innego jak zblizajaca sie wylinka. Najlepiej teraz nie niepokoic pajaka.
J/W i FAQ bym Ci polecil...
moj ma to samo, to najwyrażniej jest jeszcze młody pajak i czeka na kolejny skok w dorosłośc nie ma powodów do obaw:)
Napisałeś, że na tej "plamie" są włoski. Jest to więc nic innego jak miejsce na którym pająk posiada szczecinki do wyczesania. Nie masz sie czym martwić.
Dobra dzięki, już nie przejmuję się tą plamką. A tak poza tym, czy już będzie można określić jego płeć, ale nie podstawie wylinki, bo na nią muszę poczekać?
no pewnie ze bedzie juz mozn okreslic plec.
jak zrzuci wylinke to tam gdzie jest odwlok bedzie zwinieta kuleczka.
rozwijaz ja delikatnie i po wewnetrznej stronie tej wylinki na odwloku,pomiedy plucotchawkami czli takimi bilaymi plamami powinna byc faldka(niekoniecnie powinna tam byc)
jesli jest to masz samice
a jesli niema to samiec ;D
OK, a jak poznać bez wylinki? :/
tak samo:)
tylko nie od wew:)
pomiedzy plucotchawkami tymi blizej odwloka.
jak jest faldka to sami ca a jak nie ma to samiec:)
masz aparat ??
jak co to zrob zdjecie i przeslij mi na meila to Ci powiem czy to samica czy samiec:)