Zobacz pełną wersję : Linka a robak
YURI_IS_MASTER
30-04-2013, 05:13
Witam mam problem mój boehmei szykuje sie do linki wszystko na to wskazuje ale pare dni temu wrzuciłem mu mącznika i ten sie wkopał w torf wiem że pająk go teraz nie ruszy bo przed linką pająki nic nie jedzą jeśli sie nie myle i co teraz z tym mączikiem?? podczas linki może przeszkadzać mojemu pajączkowi?? poradźcie coś jak tego mącznika wybawić albo coś bo chce żeby mój pupil przeżył tą wylinke... za wszystkie wypowiedzi z góry dziękuje.
Awikularia
30-04-2013, 05:22
1. Wyjac ptasznika, wywalic torf z plączącym się tam robalem, wsypac nowego torfu, wlozyc pajaka.
2. Wyjac ptasznika, pogrzebac celu odnalezienia robala, jak sie znajdzie robala uklepac torf i wpuscic pajaka....
Oczywiscie, jak pajak juz plecie "lozeczko" lub lezy na plecach, to zrozumiale, ze tego nie rob...
Grażynka
30-04-2013, 05:22
przełuż go do innego pojemnika (znaczy pająka) i po sprawie :D
YURI_IS_MASTER
30-04-2013, 05:41
dzięki wam robal sie znalazł bo wytropiłem go poprzez jego zrzuconą wylinke przeszedł z 1 staduim rozwojowego w drugie a to drugie wogóle się nie rusza wieć znalazłem go zaraz pod jego wylinką na szczęście było to prawie na powierzchni także nie musiałem wiele grzebać w torfie a pajączek już rozsnówa sieć dookoła swojej norki i to duże ilości :D.
YURI_IS_MASTER
30-04-2013, 15:48
xeper nie wiem co jest dziwnego w tym słowie???
nic, o ile to zdrobnienie słowa 'lina' ;)
prawidłowo wylinka, ale skoro jest L1, L2... to może być i linka, grunt, żeby cię ludzie zrozumieli.
YURI_IS_MASTER
30-04-2013, 16:05
prosze http://www.terrarium.com.pl/forum/read.php?f=16&i=39177&t=39177 jeśli komuś nie pasuje ja z tąd wziąłem przykład.